Opnieuw welkom in Bib Leuven vanaf 3 juni

29 mei 2020 | 19u09 | Gepost door redactie
Erfgoeddag 2
Op woensdag 3 juni om 12 uur opent de Bib Leuven voorzichtig de deuren. De gerenoveerde stadsbibliotheek in Tweebronnen en de filialen bieden hun leners terug een uitgebreidere dienstverlening aan. Bezoekers kunnen, rekening houdend met de nodige voorzorgsmaatregelen, opnieuw bibmaterialen uitzoeken en ontlenen.
Het bericht Opnieuw welkom in Bib Leuven vanaf 3 juni verscheen eerst op Leuven Actueel.

Leners van de Bib Leuven konden al bibmaterialen reserveren via de afhaaldienst in Tweebronnen. Materialen terugbrengen was mogelijk sinds 18 mei. “Vanaf 3 juni gaat de Bib weer een stap verder en kunnen onze leners in de Bib zelf boeken en ander materiaal komen kiezen en ontlenen”, licht schepen Denise Vandevoort toe. “Dat gebeurt uiteraard met de nodige zorg voor de veiligheid en gezondheid van personeel en bezoekers.“

Gericht en kort bezoek
Lezers kunnen dus terug naar de bibliotheek om boeken, cd’s, dvd’s of games uit te kiezen. Gereserveerde materialen haalt de baliemedewerker voor hen uit het rek. Reserveren blijft momenteel nog gratis. Kranten of tijdschriften lezen, studeren, werken of de computers gebruiken in de Bib is nog niet mogelijk.

Om het bezoek zo vlot mogelijk te laten verlopen, ga je best thuis al na welke boeken je nodig hebt. Dat kan makkelijk via de bibcatalogus op leuven.bibliotheek.be.

De Bib breidt ook haar Bib aan Huis-service voor specifieke groepen verder uit, meer info daarover vind je op de bibwebsite.

Andere werkorganisatie maar normale openingsuren
“Bibmaterialen veilig verwerken houdt ook een andere werkorganisatie in”, legt Dieter Deplancke, afdelingshoofd van de Bib Leuven uit, “maar ons bibteam is flexibel en enorm gemotiveerd. De hoofdbib én de filialen zullen dus opnieuw toegankelijk zijn tijdens de gewone openingstijden. De bibliobus daarentegen blijft nog een tijdje in de garage. In de bus is er immers geen mogelijkheid om voldoende afstand te houden. Maar we kijken uit naar een verdere positieve evolutie.”

Basisregels
Om het voor iedereen veilig en gezond te houden, verloopt een bezoek aan de bibliotheek wel anders dan tevoren. De looprichting is aangegeven. En de Bib hanteert dezelfde huisregels als de Leuvense winkels: je gaat er enkel naartoe als je niet ziek bent en geen ziektesymptomen vertoont. Je komt bij voorkeur alleen en respecteert de hygiënemaatregelen. Je houdt afstand en een mondmasker dragen is aanbevolen. Het aantal bezoekers dat gelijktijdig binnen mag, ligt vast. Om het aantal aanwezigen op te volgen, werkt de Bib met een beperkt aantal mandjes die de bezoekers bij de ingang krijgen. Mandjes op, betekent even wachten tot er iemand buiten komt.

“Mooi meegenomen is alvast dat de Bib de hele afgelopen periode nieuwe materialen is blijven aankopen”, besluit Denise Vandevoort. “En ook de volledige collectie is nu, na de renovatie, terug beschikbaar. Zo krijgen alle Leuvenaars en sympathisanten de kans om opnieuw het rijke aanbod van de bibliotheek te exploreren en ervan te genieten.” Alle praktische info vind je op de website van de bibliotheek: leuven.bibliotheek.be. 

Bezoek de Bib nog even APART en binnenkort weer gezellig SAMEN!

Het bericht Opnieuw welkom in Bib Leuven vanaf 3 juni verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over