Opnieuw naar bubbels van 5 personen in Vlaams-Brabant?

Neem deel aan psychologische studie rond corona
Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani wil dat de sociale bubbels weer verkleinen van 15 naar 5 personen. Omdat deze beslissing niet wordt genomen op het federale niveau, hoopt hij dat de provinciegouverneur een consensus kan bereiken voor heel Vlaams-Brabant.

Het coronavirus is zijn 2de fase ingegaan, zoveel is intussen duidelijk. Het aantal besmettingen neemt drastisch toe en ook de ziekenhuisopnames en aantal overlijdens gaan opnieuw in stijgende lijn. Toch neemt de federale regering maar weinig maatregelen om het aantal besmettingen actief terug te dringen. Ze legt die verantwoordelijkheid bij de burgemeesters.

Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani nam al verschillende maatregelen, zoals een verplichte mondmaskerdracht in de autovrije winkelwandelstraten. Nu pleit hij er ook voor om de sociale bubbels opnieuw te verkleinen. Dat zegt hij in Het Laatste Nieuws. Hij beweert ontgoocheld te zijn dat een verkleining van de bubbels niet op federaal niveau is vastgelegd. Daarom hoopt hij dat provinciegouverneur Lodewijk De Witte alle Vlaams-Brabantse gemeenten op 1 lijn kan krijgen en de  bubbels zo op provinciaal niveau naar 4 tot 5 personen kan brengen.

Lees meer over