Opnieuw 6.500 deelnemers verwacht voor Eindejaarscorrida Leuven

23 december 2019 | 14u45 | Gepost door redactie
Opnieuw 6.500 deelnemers verwacht voor Eindejaarscorrida Leuven
De voorinschrijvingen voor de eindejaarscorrida zijn afgesloten. Ze waren weer een groot succes, Net als vorig jaar zijn er nog minder dan 1.000 plaatsen beschikbaar. Onder de inschrijvingen opnieuw sportreporters, politici, bekende sporters,…
Het bericht Opnieuw 6.500 deelnemers verwacht voor Eindejaarscorrida Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Op de 12 kilometer is het maximum aantal bijna bereikt. Daarom wordt er op zaterdag 28 december tussen 13 en 15 uur een bijkomend inschrijvingsmoment georganiseerd in de Atletiek Arena Gaston Roelants, Diestsesteenweg 272 in Kessel-Lo. Op zaterdagavond zal er op de site (www.corridaleuven.be)?utm_source=rss&utm_medium=rss verschijnen voor welke afstanden de dag zelf nog kan ingeschreven worden.

DCLA heeft samen met de stad Leuven een parcours van 4 km, 8 km en 12 km uitgewerkt door het mooie historische centrum. De start wordt gegeven op de Bondgenotenlaan en met aankomst op het majestueuze Ladeuzeplein werd er ook voldoende plaats voor supporters gecreëerd. Kleedkamers, douches en sportzakbewaring zijn er in sporthal De Rijschool.

De kinderloop, met vertrek om 9.45 uur, blijft behouden in zijn gekende vorm. Sport doen is wat telt en elke jonge deelnemer krijgt dus bij de start een T-shirt en bij aankomst een medaille. De kinderloop wordt begeleid door verschillende DCLA-atleten die het afgelopen seizoen een internationale selectie behaalden op diverse kampioenschappen.

Vervolgens starten om 10 uur de lopers voor de 4 km. Om 10.30 uur is het tijd voor de grote massa op de 8 km en om 11.15 uur is de 12 km aan de beurt. Door de parcoursaanpassingen en het tijdsschema is inhalen van minder snelle lopers niet nodig.

Alle lopers krijgen bij aankomst een feestelijk aandenken. De tijd wordt geregistreerd via een RFID-chip.

Ook de supporters worden verwend met een grote verwarmde tent op het Ladeuzeplein, een stand waar ook niet-lopers het beste van zichzelf kunnen geven. Verschillende percussiebands langs de omloop en een grote spionkop aan het CM-kantoor maken het voor supporters en lopers alleen maar aangenamer.

Meer informatie is terug te vinden op www.corridaleuven.be.?utm_source=rss&utm_medium=rss

 

Het bericht Opnieuw 6.500 deelnemers verwacht voor Eindejaarscorrida Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over