Ophef nadat organisatie Wijgmaalse Feesten geen waarborg teruggeeft voor plastic bekers: "Er zijn fouten gemaakt"

23 mei 2023 | 15u19 | Gepost door redactie
De Wijgmaalse Feesten 2023 bekers en zo

Op de Wijgmaalse Feesten van het voorbije weekend kwamen veel aanwezigen van een kale reis terug. Voor plastic drinkbekertjes moest er 2,5 euro waarborg gegeven worden. Een bedrag dat je volgens de organisatie terug zou krijgen als je je beker na afloop correct indiende. Als puntje bij paaltje kwam bleek dat er enkel eten of bonnetjes voor volgend jaar konden worden gegeven. Dit druist in tegen het bekerbeleid van de stad Leuven.

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat per gebruikte beker 2,5 euro werd gegeven ter waarborg. Koop je pakweg vijf jetons, kan je daarmee dus vier biertjes of cola's drinken. De vijfde jeton is waarborg voor je beker waarmee je telkens terug drank gaat halen. Op het einde zou je dus 2,5 euro waarborg per beker moeten terugkrijgen. Maar dat was niet het geval: in realiteit kreeg je voor dezelfde waarde eten of de belofte dat je je bonnetje op de Wijgmaalse Feesten van volgend jaar kon gebruiken.

“Dat is het eerste wat ik ervan hoor, maar zoiets kan niet de bedoeling zijn”, reageerde schepen van Evenementen Bert Cornillie (Vooruit). Hij kon overigens zelf niet op deze feesten aanwezig zijn door familiale omstandigheden.

“We zullen moeten bekijken waar het verkeerd liep. Ik zal vragen aan mijn diensten om het voorval te onderzoeken. De Leuvense horeca heeft uiteraard afspraken met ons gemaakt omtrent deze bekers en alles daarrond. Het zijn plastic afwasbare bekers waarvoor je je waarborg moet geven en terugkrijgen. Anders verdwijnt in mijn ogen hun waarde”, aldus Cornillie.

Wijgmaalse Feesten

Lees meer over