Operaties met ziekenhuisopname uitgesteld in UZ Leuven

22 oktober 2020 | 10u50 | Gepost door annpeeters
UZ Leuven: opnieuw niet-dringende raadplegingen en functiemetingen
Vanaf vrijdag 23 oktober 2020 worden in UZ Leuven operaties met een opname op intensieve zorgen of elders in het ziekenhuis indien mogelijk uitgesteld. Patiënten worden persoonlijk verwittigd. Ingrepen en behandelingen in het dagziekenhuis en consultaties zullen wel nog doorgaan. In UZ Leuven worden 47 patiënten verzorgd met COVID-19, waarvan 8 patiënten op intensieve zorg. De dag ervoor waren dat 40 patiënten.

Op vraag van de overheid voorziet UZ Leuven een steeds groter deel van haar intensieve zorgen- en opnamecapaciteit voor patiënten met COVID-19. De patiënten komen uit onze regio, maar ook vanuit andere delen van het land, hetzij omwille van de expertise van UZ Leuven als universitair ziekenhuis, hetzij omdat de toestand in de andere ziekenhuizen kritisch is geworden.

Operaties met opname

Om meer capaciteit te voorzien voor patiënten met COVID-19, moet UZ Leuven het operatieprogramma sterk beperken vanaf vrijdag 23 oktober 2020. Operaties die aanleiding geven tot een opname op intensieve zorgen of elders in het ziekenhuis, zullen worden uitgesteld als dat mogelijk is. Zodra de pandemie het toelaat, zal het ziekenhuis het operatieprogramma opnieuw uitbreiden.

Dagziekenhuis en consultaties

Ingrepen en behandelingen in het dagziekenhuis en consultaties zullen wel nog doorgaan. Voor die ingrepen en behandeling is geen opname in het ziekenhuis nodig.

Het ziekenhuis brengt u op de hoogte

Wanneer een ingreep moet worden uitgesteld, brengt het ziekenhuis zelf de patiënt daarvan op de hoogte. Op sommige activiteiten, zoals ingrepen in het dagziekenhuis en consultaties, heeft de COVID-19-pandemie geen impact. Het ziekenhuis roept patiënten dan ook op om om zeker naar een geplande afspraak te komen en zelf geen afspraken te annuleren, zodat zij de nodige zorg kunnen krijgen.

Zorg voor COVID-19-patiënten

UZ Leuven is solidair met andere ziekenhuizen en wil een belangrijke bijdrage leveren aan de zorg voor COVID-19-patiënten. Hoewel de snelle evolutie van de coronapandemie het ziekenhuis verplicht om maatregelen te nemen, doet UZ Leuven er alles aan om de impact op de reguliere zorg zoveel mogelijk te vermijden.

Lees meer over