Open Vld vraagt snelle aanpak en lange termijnvisie voor de Becker Remyplein

27 oktober 2019 | 17u02 | Gepost door redactie
Open Vld vraagt snelle aanpak en lange termijnvisie voor de Becker Remyplein
Het Baron August de Becker Remyplein is geen onbekende voor de meeste inwoners van Kessel-Lo. Het plein herbergt heel wat leuke winkels en horeca. Op woensdagnamiddag vindt er ook de wekelijkse markt plaats. Momenteel is het net de middenstand die samen met de buurtbewoners aan de alarmbel trekt. Door een aantal ingrepen op en rond het plein is de mogelijkheid tot parkeren met de wagen flink ingeperkt.
Het bericht Open Vld vraagt snelle aanpak en lange termijnvisie voor de Becker Remyplein verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Helaas komt eenzelfde verhaal bij meerdere grote pleinen in onze stad voor. We vragen dan ook dat de stad pleinen die als functie ‘parkeren en handel’ hadden en hebben, herbekijkt en een algemeen plan van aanpak opstelt”, klinkt het bij de plaatselijke handelaars.

Open Vld Leuven heeft oren naar de verzuchtingen van de handelaars en buurtbewoners – niet in het minst omdat dit plein dringend een opfrisbeurt kan gebruiken op verschillende punten. Die neemt tijd in beslag en zit ook vaak ingekapseld in beleids- en meerjarenplannen.

“Toch zouden we op korte termijn graag zien dat het flink ingekrompen aanbod van parkeerplaatsen tijdelijk wordt gecompenseerd. Er is een tekort en dit weegt zowel op de handel als op de bewoners op en rond het plein. Er zijn heel wat parkeerplaatsen geschrapt of heringericht, zonder andere problemen aan te pakken. Zolang er geen totaalaanpak is omtrent het plein en de straten errond kunnen extra parkeerplaatsen op het plein geen probleem zijn”, klinkt het bij Open Vld Leuven

“Op lange termijn moeten het parkeerbeleid en de doorstroming van het verkeer, zowel gemotoriseerd als fietsers, op dit plein herbekeken worden. We moeten hier werken voor de hele zone. Het plein ligt in de driehoek van de Eénmeilaan, Gemeentestraat en Diestsesteenweg, die zowel qua verkeersdruk als parkeerdruk al zwaar onder druk staat. Een zonaal plan dringt zich op waarbij een aantal pijnpunten conflictvrij kunnen worden gemaakt.”

“Pleinen hebben is één ding, ze laten opleven en floreren een heel ander. Nu is het Baron August de Becker Remy plein een stenen vlakte, wat  nu eenmaal niet echt uitnodigt om iets op en met het plein te doen. Binnen een complete herinrichting met groen en voldoende ruimte voor de markt moet het zeker lukken om een desolate stenen vlakte om te zetten in een groen en levendig plein. Er is zoveel potentieel binnen deze wijk: gewoon doen!”

Het bericht Open Vld vraagt snelle aanpak en lange termijnvisie voor de Becker Remyplein verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over