Open Vld stelt zich vragen bij personeelsdag van stad Leuven 

Walibi
Met enige verbazing las Open Vld Leuven het persbericht rond de geplande personeelsdag in Walibi van de stad Leuven. Vooral de kostprijs verbaasde de Leuvense liberalen.

“We zitten op dit moment in een historische koopkrachtcrisis, dan is het even slikken als de stad deze kost van 60.000 euro aankondigt”, zegt Alexandra Roumans. Op een moment dat vele burgers elke euro moeten omdraaien, is het toch raar om te horen dat er zoveel belastingsgeld naar zulke uitstap gaat. Ook de stadsfinanciën staan er er niet zo goed voor. “Met de kosten die ook op de stad gaan afkomen door de verhoogde gas- en energieprijzen en de indexeringen is het voor ons echt de vraag hoe de stad zulke kosten kan verantwoorden”, vult Roumans aan. “Dat geld zou misschien ook kunnen gebruikt worden om gerichte initiatieven op te zetten voor zij die het het meest nodig hebben”. 

“Maar begrijp het niet verkeerd, de Leuvense stadsambtenaren leveren goed werk en mogen daar zeker ook voor worden beloond”, aldus Roumans. “Maar waarom dan niet kiezen voor iets dichter bij huis waarmee je als bonus nog eens de lokale handelaars kan steunen? We hebben in Leuven en omstreken zoveel te bieden“, klinkt het.

Lees meer over