Op Strapdag wordt er naar school gestapt en getrapt

20 september 2019 | 10u37 | Gepost door redactie
Op Strapdag wordt er naar school gestapt en getrapt
Op vrijdag 20 september gaat de 13e STRAPDAG door.  Maar liefst 400.000 kinderen uit 1500 scholen doen jaarlijks mee aan de actie. Op de Strapdag komt iedereen te voet of met de fiets naar school. Zo benadrukt de campagne dat duurzaam verplaatsen leuk, gezond, goed voor het milieu en vooral laagdrempelig is.
Het bericht Op Strapdag wordt er naar school gestapt en getrapt verscheen eerst op Leuven Actueel.

In basisschool Paridaens kwamen 3 van de 4 kinderen al stappend, steppend, skatend of met de fiets naar school. Aan de mama’s en papa’s die geen andere keuze hebben dan de auto, werd gevraagd om zo ver mogelijk van de schoolpoort te parkeren en stappend naar school te komen.

“We werken in basisschool Paridaens al jaren aan een veilige schoolomgeving”, zegt Wouter Florizoone van de werkgroep Verkeer. “Sinds 2016 hebben we een Octopusstraat aan onze school, als eerste in België. Aan het begin en einde van de schooldag wordt de straat afgesloten met een uitschuifbare slagboom. We merken dat sindsdien het aantal fietsers sterk toegenomen is. Ongeveer 60 % van de kinderen komt te voet of al fietsend naar school. Op deze Strapdag hebben ouders een extra inspanning gedaan, waardoor we vandaag aan 75 % fietsers en stappers zitten. Kinderen wiens ouders geen andere keuze hebben dan de wagen te gebruiken, parkeren hun wagen op wandelafstand, waardoor hun kinderen toch deel uitmaken van de actie. We willen van het principe afstappen, dat kinderen voor de school uit de wagen gedropt worden. Door acties, die we heel het jaar door houden, lukt dat behoorlijk en mogen we spreken van een mooi resultaat.”

Het bericht Op Strapdag wordt er naar school gestapt en getrapt verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over