Op berenjacht, ook bij Lokale Politie Leuven

2 April 2020 | 10u27 | Gepost door redactie
Op berenjacht, ook bij Lokale Politie Leuven
Dezer dagen is de boodschap 'Blijf in uw kot!'. Een kleine wandeling of een fietstochtje in de buurt mag nog wel. Is het je tijdens zo'n wandeling of fietstocht ook al opgevallen dat er opvallend veel knuffelberen achter ramen staan?
Het bericht Op berenjacht, ook bij Lokale Politie Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

De berenjacht komt overgewaaid uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het populaire prentenboek“Wij gaan op berenjacht”, diende als inspiratie.

Ook bij ons kwamen er oproepen op sociale media om een knuffelbeer voor het venter te plaatsen. Zo kunnen kinderen, en stiekem ook volwassenen, die met hun gezin een wandeling maken, ook bij ons op beren jagen en daarmee wordt zo’n blokje om onmiddellijk heel wat minder saai.

Vlaanderen reageert massaal, want overal vind je de beren. Het is uiteraard niet de bedoeling dat de berenjacht een groepsgebeuren wordt. Het moet vooral dienen als welgekomen afleiding tijdens de lokale en soms eentonige wandeltochtjes in de eigen buurt.

Intussen zijn er al zoveel beren te spotten dat er zelfs spelletjes aan worden gekoppeld, waarbij kinderen na ontdekking van een beer moeten springen, een liedje zingen (twee beren achter het raam, dat is dan ‘Ik zag twee beren’ uit volle borst zingen) of een rondje moeten draaien.

Ook bij Lokale Politie Leuven

“Ook onze poltiezone wil haar steentje bijdragen aan dit leuke initiatief en wat vertier bieden voor kinderen tijdens hun wandeling. Daarom plaatsen we in al onze commissariaten achter het raam een knuffelbeertje. Kom ook bij de politie op berenjacht!”,  zegt de woordvoerder van Politie Leuven.

Het bericht Op berenjacht, ook bij Lokale Politie Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over