Op 25 november landt de 'dome' op het Martelarenplein

16 november 2021 | 10u15 | Gepost door annpeeters
dome
Op 25 november landt de ‘dome' op het Leuvense Martelarenplein. Verwacht een warm bad van licht en geluid met live concerten en video's met 360°-projecties en surround sound. Het universum vormt de inspiratiebron voor de vele Belgische en internationale artiesten op het programma. Hier beleef je elf dagen lang een onvergetelijke kosmische ervaring. 

KNAL! Stadsfestival van de Big Bang haalt in samenwerking met kuntencentrum STUK een indrukwekkende ‘dome’ van de Duitse firma Airstructures naar Leuven. Dit is een koepeltent met 360°-projectie en surround geluid, ideaal voor immersieve audiovisuele ervaringen. De dome strijkt neer op het Martelarenplein aan het station en zal een echte eyecatcher worden.

Gedurende elf dagen vinden 32 audiovisuele shows plaats, allen geïnspireerd door de kosmos en de Big Bang. Het publiek zit op strandstoelen en wordt opgezogen door het overweldigende audiovisueel geheel die een gevoel van oneindigheid geeft.

Muzikanten en videokunstenaars slaan de handen in elkaar, zoals internationale namen Olafur Arnalds en Torsten Posselt, Caterina Barbieri en Ruben Spini, of lokale helden als Meteor Musik en Jaak De Digitale, Victor De Roo en Lewi Moors. Ook kinderen zijn welkom in de dome op de familiedag op zondag 28 november.

Het programma wordt gecoördineerd door STUK in samenwerking met diverse Leuvense muziekpartners (zoals Het Depot, 30CC en Festival 20/21) en gaat van elektronisch experiment over klassiek tot popmuziek. 

Er worden 3.000 bezoekers verwacht. Het programma wordt opgesplitst in 32 shows en dankzij de toepassing van het Corona Safe Ticket, een goede verluchting en zittende inrichting, kan iedereen genieten van een veilig spektakel.

Ontdek het hele programma hier.

Foto:  Mathias Völzke

Lees meer over