Ook tegenstanders knip Burchtstraat met petitie naar stadskantoor

3 oktober 2019 | 14u48 | Gepost door redactie
Ook tegenstanders knip Burchtstraat met petitie naar stadskantoor
Na de voorstanders van de knip in de Leuvense Burchtstraat, trokken nu ook de tegenstanders met een petitie naar schepen van mobiliteit David Dessers. De Burchtstraat is de verbinding tussen de Vaartkom en de Mechelsesteenweg.
Het bericht Ook tegenstanders knip Burchtstraat met petitie naar stadskantoor verscheen eerst op Leuven Actueel.

“We trokken deze middag met een 992 handtekeningen tellende petitie naar het stadskantoor”, zegt Luc Sweeck van bakkerij De Falouche. “Wij zijn tegen de knip in de Burchtstraat en hebben een petitie, die meer dan drie keer zoveel handtekeningen telt van de voorstanders, afgegeven aan de Schepen van Mobiliteit. Wij hopen dat het stadsbestuur rekening houdt met onze verzuchtingen en de knip in de Burchtstraat opnieuw bekijkt.”

Volgens Luc Sweeck was schepen Dessers (Groen) verbaasd over het aantal handtekeningen tegen de knip. “Hij zei ons dat er volgende week een evaluatie gemaakt zal worden over de knip en dat er afwegingen moeten gemaakt worden voor en tegen. Maar volgens Dessers kan de beslissing nog voor zich uit geschoven worden. We begrijpen dat het gemeentebestuur de leefbaarheid in de Burchtstraat wil verbeteren, maar dat los je ons inziens niet op door de ene straat af te sluiten en het verkeer langs de andere straat rond te doen rijden. Dat is gewoon het probleem verplaatsen van de ene wijk naar de andere.  Wij, inwoners van Wilsele dorp, zouden via de ring naar de benedenstad moeten rijden en dat kan alleen via het Kareelveld. Daar moet je de nieuwe Mechelsesteenweg N26 dwarsen en dat is geen sinecure, vermits daar dagelijks ellenlange files staan richting Herent. Bijgevolg stilstaand verkeer in het Kareelveld en wat heb je dan opgelost? Niets, integendeel, je krijgt nog meer ontevreden inwoners. Wij hebben vorige week over deze problematiek ook al een mail gestuurd naar burgemeester Ridouani en hopen dat het probleem grondig bekeken wordt en dat er rekening gehouden wordt met onze verzuchtingen.”

Het bericht Ook tegenstanders knip Burchtstraat met petitie naar stadskantoor verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over