Ook lightversie voor Leuvense Meyboomplanting

Leuvense Meyboomplanting gaat in ieder geval door
Op zondag 9 augustus wordt voor de 47ste keer de Meyboom geplant voor het Leuvense stadhuis. De organisatie is voor de eerste keer in handen van de Mannen van 1979. Opvallend is dat het om een lightversie gaat vanwege het coronavirus.

Door corona worden heel wat evenementen afgelast. De Mannen van 1979 staan er echter op om de Meyboomplanting te laten doorgaan, no matter what. Toch wordt het een lightversie. Zo ging de wandelende persvoorstelling, toch een jaarlijkse traditie, niet uit. En ook op de dag zelf, 9 augustus, vindt er geen stoet plaats. Er is dus ook geen animatie voorzien aan WZC Remy. De activiteiten blijven beperkt tot de Grote Markt. Verder worden er maximum 200 toeschouwers toegelaten voor het stadhuis, en deze moeten zich op voorhand registreren.

Programma

Vanaf 15 uur gaat de Grote Markt open voor de geregistreerde bezoekers. Deze moeten plaatsnemen aan tafels. Aan de ingang wordt ontsmettende handgel voorzien voor iedereen. Om 16 uur treden de Joorzangers op. Een uur later, voor 17 uur, moet de boom rechtstaan. Uiteraard gebeurt dit alles met handschoenen en mondmaskers. Als de boom geplant is, wordt deze traditiegetrouw ingedanst door volksdansgroepen ’t Havermeuleke en Reuzegom. Rond 17.30 uur worden de mensen, ook door corona, verzocht om te vertrekken. De Meyboomplanting zal ook live gestreamd worden op de Facebookpagina.

“Je merkt het, we doen er alles aan om er ondanks alles toch een feest van te maken. We hopen natuurlijk van ganser harte dat we in 2021 weer een volwaardig programma kunnen aanbieden met een stoet, muziek, dansoptreden en ons gezellig Meyboomterras”, zegt Jim Vandereet, voorzitter Vriendenkring Mannen van 1979.

Lees meer over