Ook Corona-slachtoffer in Heilig Hartinstituut

5 maart 2020 | 22u05 | Gepost door redactie
Hoeveel coronapatiënten zijn er momenteel opgenomen in UZ Leuven?
Verschillende scholen in Leuven kregen de voorbije dagen al te maken met het Corona-virus, en nu is ook het Heilig Hartinstituut in Heverlee aan de beurt. De directie liet vandaag via een mail aan de ouders weten dat een leerling van de derde graad drager is van het virus.
Het bericht Ook Corona-slachtoffer in Heilig Hartinstituut verscheen eerst op Leuven Actueel.

De jongen liep de besmetting op tijdens een vakantie in Noord-Italië. Hij kwam na de krokusvakantie niet meer naar school, omdat hij in quarantaine was geplaatst. Van een besmetting binnen de school is dus geen sprake.

Eerder raakte al bekend dat ouders van leerlingen in andere scholen (Abdijschool Vlierbeek, Windekind en Sint-Pieterscollege) besmet waren met het Corona-virus. In de betrokken scholen werden ook alle ouders op de hoogte gebracht. De kinderen van de besmette ouders werden wel van school gehaald en zullen veertien dagen thuis blijven.

Naar aanleiding van de besmettingen was er gisteren al een overleg op het stadskantoor tussen de coördinerende directeurs, een afgevaardigde van het Agentschap Zorg en Gezondheid en burgemeester Mohamed Ridouani. Daarop werd beslist om een bericht op te stellen en uit te sturen naar alle ouders van de Leuvense scholen.

Het bericht Ook Corona-slachtoffer in Heilig Hartinstituut verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over