Ook brandweer is klaar voor WK Wielrennen

Bij Hulpverleningszone Oost werd een minuut stilte gehouden.
WK
Een operationeel plan met een duidelijk communicatieschema, een inzet van heel wat middelen en niet minder dan 220 manschappen. Hulpverleningszone Oost, een netwerk van acht brandweerposten in Vlaams-Brabant, is klaar voor het Wereldkampioenschap Wielrennen.

Een groot publiek, de vele festiviteiten en een parcours dat de hulpverleningszone doormidden snijdt, vereist heel wat voorbereiding en organisatie. "We willen niets aan het toeval overlaten. Van donderdag tot zondag worden dan ook zo’n 220 extra medewerkers ingezet", zegt kolonel Jeroen Ameel. "Zo zal onze brandweerpost in Overijse, naast de minimale beschikking van zes operationele medewerkers, versterkt worden door zestien extra brandweermannen en een officier. In de brandweerpost in Leuven worden bijkomstig 6 brandweermannen en een officier ingezet zodat de totale bezetting 25 manschappen bedraagt. In het weekend wordt dit zelfs opgetrokken naar 32 medewerkers", aldus de kolonel.

Op twee strategische locaties in de nabijheid van het parcours worden extra brandweervoertuigen geplaatst om de snelste brandweerhulp te kunnen garanderen. "Ook de andere brandweerposten zullen tijdens de cruciale uren over de nodige versterking beschikken zodat we snel en accuraat kunnen handelen wanneer de brandweer nodig is. Bovendien houden we, samen met de organisator en de andere hulpdiensten, vanuit drie commandoposten de wedstrijd en de festiviteiten nauwlettend in de gaten", besluit Ameel.

Lees meer over