Ontdek de nieuwste fietssnufjes in de Innovation Hub

23 september 2021 | 13u17 | Gepost door redactie
Innovation Hub
WK
De zogenaamde Innovation Hub, in M-Museum in Leuven, heeft vandaag hoog bezoek gekregen. Vlaams ministers van Sport Ben Weyts (N-VA) en van Innovatie Hilde Crevits (CD&V) volgden een rondleiding in het innovatiepaviljoen. Ze roepen iedereen op om hun voorbeeld te volgen.

De Innovation Hub is een belevingscentrum, ingericht in M-Museum Leuven, dat voor iedereen gratis toegankelijk is tijdens het WK Wielrennen. In het paviljoen krijg je te zien hoe een combinatie van ondernemen en innoveren een invloed kan hebben op het wielrennen van vandaag en van de toekomst.

“De Innovation Hub is een initiatief van Sport Vlaanderen en de organisatoren van het WK Wielrennen”, legt Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) uit. “Van 23 tot en met 26 september richten zij een belevingscentrum in. Dat kadert uiteraard binnen de 100ste verjaardag van het WK Wielrennen, dat deze week plaatsvindt in Leuven. Het ideale moment dus om terug te blikken op het verleden, maar ook op de toekomst van het wielrennen. Het WK Wielrennen wil met de combinatie van innovatie en ondernemerschap bovendien een hefboom zijn voor langetermijninvesteringen.”

"Naast de 100ste verjaardag van het WK Wielrennen vieren we eigenlijk ook het al  meer dan 200-jarig bestaan van de fiets. Vele hedendaagse fietsen vertonen nog steeds dezelfde vorm als in de 19de eeuw. Maar de fiets is intussen geëvolueerd. Die evoluties en innovaties leiden naar nieuwe industrieën en technologieën. Innovatie is naast duurzaamheid, mobiliteit en sportpromotie één van de pijlers waarop dit 100ste WK Wielrennen in eigen land is gebaseerd. In deze Innovation Hub combineren we het beste van twee werelden: het wielrennen en de wielerinnovatie. We willen hiermee innovatie in de sport zichtbaarder en tastbaarder maken, samenwerking hierrond stimuleren en uiteraard meer mensen aan het sporten en bewegen brengen."

In de Innovation Hub kan je de toekomstige vernieuwingen binnen het wielrennen bekijken. Het is dé plek om de nieuwste fietssnufjes te ontdekken en uit te testen. Loop deze week dus zeker eens langs in het museum en laat je verrassen! Ministers Weyts en Crevits gingen je gisteren alvast voor, op de opening van de Innovation Hub. Ook een aantal lokale mandatarissen was van de partij, zoals gemeenteraadslid en federaal parlementslid Katrien Houtmeyers (N-VA)

Lees meer over