Ongevallen met fietsers

Vrouw krijgt klappen van fietsendief
De ziekenwagen moest zaterdag verschillende keren de baan op voor ongevallen met fietsers.

Zaterdagnacht even na middernacht werd een 23-jarige Braziliaanse studente met de ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg, nadat ze in de Brusselsestraat met haar fiets tegen een geparkeerde auto was gereden en vervolgens tegen de grond was gegaan. De vrouw hield aan het ongeval een bloedende neus over. Uit een alcoholtest bleek dat ze te veel gedronken had.

Zaterdagnacht omstreeks half één kwam een 30-jarige Italiaanse fietsster die op vakantie is in ons land op de Aarschotsesteenweg ten val nadat ze met het voorwiel van de fiets tegen een verhoogde stoeprand was gereden en vervolgens het evenwicht verloor. Ze liep daarbij verschillende schaafwonden op aan een hand en been evenals in het aangezicht. De vrouw werd voor verzorging met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. Het was een voorbijrijdende automobilist die de gewonde dame had zien zitten en de hulpdiensten verwittigde.

Zaterdag omstreeks 16.30 uur werd een 22-jarige man uit Wijgmaal met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis, nadat hij in de Ambachtenlaan tijdens een testrit met een elektrische fiets ten val was gekomen.

Zaterdag omstreeks 13 uur raakte een 28-jarige vrouw uit Schaarbeek in de Locomotievenstraat in Kesse-Lo gewond aan een enkel, toen ze bij het oversteken van de straat werd aangereden door een minderjarige fietser. De vrouw werd met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. De jonge fietser bleef ongedeerd.

Zaterdag even voor de middag raakte een 44-jarige fietsster uit Kessel-Lo licht gewond toen ze van uit de Bondgenotenlaan linksaf richting station wilde rijden maar tegen de grond ging toen ze panikeerde op het ogenblik dat ze een bus zag aankomen. De vrouw klaagde van pijn aan het hoofd en een arm. Ze werd met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg.

Lees meer over