Ongevallen: een overzicht

24 oktober 2019 | 14u29 | Gepost door redactie
Controle op bromfietsen en speedpedelecs
Een 26-jarige fietser uit Bierbeek liep woensdagnacht omstreeks 1.30 uur een bloedende hoofdwonde op toen hij met zijn elektrische fiets ten val kwam op het fietspad op de Geldenaaksevest. De man werd liggend op de grond aangetroffen door een politiepatrouille. Hij werd met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis. De twintiger legde een positieve […]
Het bericht Ongevallen: een overzicht verscheen eerst op Leuven Actueel.

Een 26-jarige fietser uit Bierbeek liep woensdagnacht omstreeks 1.30 uur een bloedende hoofdwonde op toen hij met zijn elektrische fiets ten val kwam op het fietspad op de Geldenaaksevest. De man werd liggend op de grond aangetroffen door een politiepatrouille. Hij werd met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis. De twintiger legde een positieve alcoholtest af.

Een 22-jarige student uit Keerbergen kwam woensdagavond omstreeks 23 uur op de Kroegberg ten val en stootte daarbij zijn hoofd tegen een muur of de grond. Omstaanders belden de hulpdiensten. Omdat het slachtoffer enkele keren het bewustzijn verloor, werden zowel een ziekenwagen als een MUG-team ter plaatse gestuurd. De twintiger vertoonde geen zichtbare verwondingen maar heeft door de harde klap wellicht een hersenschudding opgelopen. Het slachtoffer zelf herinnerde zich niets van de omstandigheden van de val en getuigen waren er evenmin. Hij werd met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis. De man was onder invloed van alcohol.

Een 40-jarige fietsster uit Kessel-Lo raakte woensdagavond omstreeks 17.20 uur licht gewond, toen ze op het kruispunt van de Nieuwe Kerkhofdreef met de ring in aanrijding kwam met een auto. De bestuurster van de wagen wilde de ring oprijden en had de fietsster die op het fietspad langsheen de ring reed niet opgemerkt. De fietsster kwam tegen de grond terecht. Ze werd met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis.

Een 54-jarige bestuurder uit St-Gillis werd woensdagavond omstreeks 20 uur op de Naamsevest uit het verkeer geplukt, nadat de patrouille vaststelde dat hij al rijdend aan het telefoneren was. Uit een drugstest bleek de man onder invloed te zijn van cocaïne. Hij moest zijn wagen aan kant laten staan en zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Bovendien bleek dat de 22-jarige passagier een huisverbod had en op het ogenblik van controle thuis moest zijn. Zowel ten laste van de bestuurder als van de passagier werd proces-verbaal opgesteld.

Het bericht Ongevallen: een overzicht verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over