Onderzoeksrechter en jeugdrechter gevorderd na afpersing met slagen

20 november 2020 | 09u47 | Gepost door annpeeters
Snelrecht voor man die geen mondmasker draagt
Eén 18-jarige man uit Landen en twee 17-jarige jongens uit Landen en Halle worden verdacht van een afpersing waarbij geweld werd gepleegd op dinsdag 7 november in de Jan Vranckxweg in Leuven.

Het drietal zou rond 18.20 uur twee jongens van aan het station van Leuven hebben gevolgd. Ze zouden de jongens ter hoogte van de Désiré Mellaertsstraat om hun geld en spullen hebben gevraagd. Toen de twee jongens hun niets wilden geven, stapten de verdachten toe op het tweetal en gaf hun slagen in het aangezicht. Eén van de slachtoffers gaf €25 af. Een fietser die toevallig voorbij kwam, kon één van de verdachten staande houden. De twee andere verdachten werden even na de feiten door een ploeg van PZ Leuven onderschept. Ze hadden geld op zak waar bloed aan hing.

De 18-jarige verdachte werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Hij ontkent enig aandeel in de feiten en werd aangehouden.

Het parket van Leuven vorderde de jeugdrechter voor de 17-jarige verdachte uit Landen. De jongeman uit Halle werd ter beschikking gesteld van het parket van zijn woonplaats. Beide minderjarigen erkennen de feiten.

Lees meer over