Omleidingen tot einde mei door vernieuwing asfalt op en rond Sint-Jansbergsesteenweg

Vanaf 25 mei asfalteringswerken op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo
Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf maandag 17 mei de asfaltverharding op de Sint-Jansbergsesteenweg (N253) van aan de Koning Boudewijnlaan (N264) tot en met het kruispunt Berg Taborweg met Tervuurstesteenweg in Heverlee, een afstand van ongeveer 1300 meter. Ook alle aansluitingen van de N253 met het kruispunt Berg Taborweg, de Celestijnenlaan en de Tervuursesteenweg worden meegenomen in de werken tijdens de avond/nacht van maandag 17 mei op dinsdag 18 mei tussen 20.30 en 6u. ‘s ochtends.

Tijdens die nacht wordt het doorgaand verkeer omgeleid via de E40 en de E314 om Leuven te bereiken. Deze omleiding staat aangeduid vanaf de Leuvense Ring ter hoogte van de werfzone en de grotere uitvalswegen: Koning Boudewijnlaan en op- en afrittencomplex Bertem. Let op: Aansluitend starten de werken op de Sint-Jansbergsesteenweg overdag en wordt de steenweg vanaf maandag 17 mei tot einde mei volledig afgesloten voor alle doorgaand verkeer. Lokale omleidingen worden op alle invalswegen aangeduid.

Meer rijcomfort en minder geluidshinder voor omwonenden

Vorig jaar vanaf eind mei tot in de zomer van 2020 kreeg de Tervuursesteenweg (N3) tussen Berg Taborweg in Leuven en de Weygenstraat in Bertem over 3 km een volledig nieuwe asfaltverharding en werden nieuwe markeringen voor fietspaden aangebracht. Het kruispunt van de Tervuursesteenweg en de aansluitingen met Berg Taborweg, de Celestijnenlaan en de Sint-Jansbergsesteenweg krijgen nu een definitieve onder- en bovenlaag asfalt en nieuwe markeringen


Wegen en Verkeer voert aansluitend aanpassingswerken uit aan de verschillende bushaltes op de Sint-Jansbergsesteenweg tussen het kruispunt Tervuursesteenweg/Berg Taborweg en de Koning Boudewijnlaan (N264). De bestaande klinkers aan de haltes worden vervangen door een onderlaag en bovenste laag asfalt en verschillende inspectieputten voor riolering in het wegdek worden hersteld. 

De werken aan het kruispunt worden in 1 avond/nacht uitgevoerd. Nadien volgen aansluitend de aanpassings- en asfalteringswerken op de Sint-Jansbergsesteenweg.


Plaatselijk verkeer voor omwonenden, behalve drie dagen tijdens frees- en asfalteringswerken op Sint-Jansbergsesteenweg 

Tijdens de werken wordt de Sint-Jansbergsesteenweg tussen 17 mei en 31 mei afgesloten voor alle doorgaand verkeer en wordt een omleiding op alle invalswegen aangeduid. 

Enkel plaatselijk verkeer voor omwonenden is mogelijk op de Sint-Jansbergsesteenweg en haar zijstraten tijdens de aanpassingswerken. Als de frees- en asfalteringswerken starten, zal de Sint-Jansbergsesteenweg ook voor omwonenden tijdens drie volledige dagen niet met de wagen bereikbaar zijn. De aannemer verwijdert dan over 1,3 km de oude onder- en bovenlaag asfalt en plaatst een nieuwe laag en markeringen. De Sint-Jansbergsesteenweg heeft dan een aanzienlijk niveauverschil  na de freeswerken en het is onmogelijk om plaatselijk verkeer over de pas aangebrachte onderlagen te laten rijden. Omwonenden werden via een bewonersbrief geïnformeerd en vriendelijk gevraagd om hun wagen voor drie dagen tijdelijk elders te parkeren.

Lees meer over