OMD, Coely en Joss Stone komen naar Het Groot Verlof

Groot Verlof
OMD, Joss Stone, Coely, Max Romeo, The Waterboys, CPeX, … Al die artiesten zakken naar Leuven af voor het zomerfestival ‘Het Groot Verlof’. 

Schepen van Evenementen Denise Vandevoort (Vooruit): "Tussen 8 juli en 13 augustus zal je in de binnenstad weer kunnen smullen van talloze gratis concerten en dj-sets. De stad Leuven haalt levende legendes naar de Dijlestad. OMD en The Waterboys zijn een begrip voor iedereen die opgroeide in de jaren ’80 en Max Romeo, Joss Stone en Arrested Development zijn klinkende namen voor reggae-, soul- en hiphopfans. En met onder andere Coely en School is Cool staat er ook veel Belgisch talent op de planken."

Beleuvenissen
OMD, de band uit Liverpool is een van de blikvangers van de ‘Beleuvenissen’. De klank van OMD (voluit: Orchestral Manoeuvres in the Dark) gaat al mee sinds 1978. Iedereen kent hits als ‘Enola Gay’ en ‘Tesla Girls’. Op 22 juli hangt er op de Oude Markt electricity in de lucht.

'Beleuvenissen’ starten op vrijdag 8 juli met enkele Nederlandstalige artiesten. De afscheidstournee van de Clement Peerens Explosition passeert op de Oude Markt, net als Flip Kowlier en zijn moaten. Op Vismarkt staat Faisal dan weer achter de draaitafels en Tuur Florizoone haalt zijn accordeon boven op het Hogeschoolplein.

De week erop komen The Waterboys naar Leuven. De band rond de Schotse singer-songwriter Mike Scott maakte in de jaren tachtig al furore met hun wereldhit 'The Whole Of The Moon’. De laatste jaren brachten ze maar liefst drie albums uit. Hun mix van country, gospel en folkrock zal op de Oude Markt neerdalen op 15 juli. School is Cool, Lenny and his friends Rick De Leeuw & Jan Dewilde en Leuvens finest DJ Bobby Ewing back to back met Raoul vervolledigen de affiche.

Half Oogst
Op  ‘Half Oogst’ is er een portie soul en funk in  de Dijlestad. Joss Stone passeert dan de revue op 12 augustus. De zangeres, die met ‘You had me’ een onvergetelijke hit scoorde, heeft net een nieuw album uit en stelt dat graag aan ons voor. Doe alvast je dansbenen aan, want ook de Jamaicaanse reggae-legende Max Romeo speelt die avond ten dans in de Leuvense binnenstad. Zap Mama en Emy maken de avond af.

Op zaterdag 13 augustus eindigt het muzikale feest met optredens van onder meer Arrested Development en de Brooklyn Funk Essentials. Maar ook onze eigenste Coely maakt haar comeback. Zij speelde de weides van Rock Werchter, Pukkelpop, Tomorrowland én het Britse Glastonbury plat - de Oude Markt wacht op haar.

Naast ‘Beleuvenissen’ en ‘Half Oogst’ is er dit jaar ook opnieuw ‘Hapje Tapje’. Die culinaire hoogdag vindt plaats op 31 juli. Noteer ook ‘Leuven zingt’ (23 juli), M-idzomer (28-31 juli) en ‘Leive Vloms’ (5 augustus) in je agenda.

Lees meer over