OHL verliest topschutter Henry aan Italiaanse promovendus

Thomas Henry
Thomas Henry verkast naar Venezia FC en realiseert zo zijn droom. De Franse spits krijgt de kans zijn limieten te testen in een Europese topcompetitie, waar een heel aantal spelers actief zijn die vorige maand het EK wonnen. Dat Henry ging vertrekken was al eventjes duidelijk. Dat OHL nood heeft aan een oerdegelijke vervanger is het afgelopen weekend ook pijnlijk duidelijk geworden. Toen werd er met 1-4 verloren van Eupen, waardoor OHL momenteel op de voorlaatste plaats in het klassement staat.

De kogel is door de kerk. Thomas Henry speelt voortaan bij de club met de stijlvolste uitrusting ter wereld. De aanvaller mag de netten doen trillen van het Stadio Pierluigi Penzo van Venezia FC. Het op één na oudste stadion in Italië biedt slechts plaats aan 7.500 tifosi en is bovendien enkel per boot of te voet bereikbaar. De Italiaanse club kent een rijke traditie en is de voorbije jaren aan een gestage opmars bezig.

Venezia FC, waar ook Daan Heymans en David Okereke voetballen, verloor zondag op de openingsspeeldag van de competitie met 2-0 in het Stadio Diego Armando Maradona. De Venetianen komen voor het eerst in bijna 20 jaar opnieuw uit in de Serie A.

Tussen Thomas Henry en OH Leuven was het meteen liefde op het eerste gezicht. De Fransman ruilde in januari 2019 Tubize in voor Leuven. Op dat moment stonden de Leuvenaars op de laatste plek in 1B, na een thuisnederlaag tegen de Waals-Brabanders. Thomas had een belangrijk aandeel in het behoud met zijn drie doelpunten in de eindronde.

In het seizoen 2019-2020 begon Henry al snel te scoren aan de lopende band. Op het veld van Virton zorgde hij ervoor dat OH Leuven de eerste periodetitel binnenhaalde. Eind juli van vorig jaar bleek dat voldoende om door te stoten naar de Jupiler Pro League.

Ook op het hoogste niveau bleef de doelpuntenmachine gewoon draaien. Vorig seizoen trof Henry 21 keer raak in de Jupiler Pro League. In deze campagne scoorde Thomas drie keer in de eerste drie competitiewedstrijden. Met 45 doelpunten in 79 wedstrijden verlaat Henry Den Dreef langs de grote poort. OH Leuven dankt de Fransman voor 2,5 fantastische jaren en wenst hem onwaarschijnlijk veel succes bij Venezia FC.

Lees meer over