OHL toch naar 1ste klasse?

2 April 2020 | 15u14 | Gepost door redactie
OHL toch naar 1ste klasse?
Gaat de Leuvense voetbalclub OHL toch naar 1ste klasse? De kans bestaat alsnog nu werd beslist om een werkgroep op te richten die onder andere moet beslissen of de terugmatch van de titelfinale in 1B tussen OHL en Beerschot nog kan gespeeld worden.
Het bericht OHL toch naar 1ste klasse? verscheen eerst op Leuven Actueel.

Er was lange tijd twijfel of de coronacrisis ook gevolgen zou hebben op de competitie in de Jupiler Pro League. Nu blijkt van wel. De Raad van Bestuur van de Pro League beveelde vandaag unaniem aan om de de competitie onmiddellijk stop te zetten. Het gaat om een aanbeveling, die de Algemene Vergadering van 15 april hoogst waarschijnlijk zal opvolgen. Dat zou betekenen dat de rangschikking, zoals ze er voor het uitbreken van de coronacris uitzag, wordt aangehouden als definitieve stand. Met andere woorden, Club Brugge wordt kampioen.

Wat 1B betreft, waar OHL in speelt, liggen de kaarten moeilijker. Vlak voor de corona-uitbraak waren OHL en Beerschot verwikkeld in een zware strijd in de finale van 1B: beide ploegen hoopten te promoveren naar eerste klasse. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Beerschot, maar de terugwedstrijd kon niet meer gespeeld worden door de lockdown.

De werkgroep moet nu beslissen of de beslissende match toch nog gespeeld wordt: dat zou pas op 30 juni en zonder publiek gebeuren. Er is nog een andere optie waarover de werkgroep zich zal buigen: volgend seizoen met 18 ploegen spelen in 1A, zodat zowel OHL als Beerschot kunnen promoveren naar eerste klasse.

Het bericht OHL toch naar 1ste klasse? verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over