OHL-podcast van Kobe en Ruben is groot succes

Kobe Jong en Ruben Broodcorens hebben al een half jaar hun eigen OHL-podcast
Kobe Jong en Ruben Broodcorens (allebei 25) begonnen zo’n half jaar geleden met een podcast over hun favoriete voetbalploeg OHL. “We zaten in de zetel naar OHL te kijken. We vroegen ons af: waarom nemen we eens iets op? We zitten toch altijd over OHL te praten. Door corona is er weinig content dus het leek ons een goed idee om daar iets mee te doen. Een week later was onze podcast een feit”, klinkt het. En kijk: we zijn ondertussen zes maanden verder en de podcast is een groot succes. De volgende bezoeker is burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit).

“In het stadion ontmoet je andere mensen, andere fans. Met hen kan je dan over de match praten. Zelfs in de toiletten gebeurt dat”, zo lachen Kobe en Ruben. “Maar nu kan dat allemaal niet. Daarom zijn we eigenlijk met de podcast begonnen.” Een uitzending duurt twintig minuten tot een halfuur. “In het begin praatten we meer over de matchen. We gaven een samenvatting van de gespeelde wedstrijden, maar ondertussen zijn we geëvolueerd naar het brengen van een verhaal, afhankelijk van wie de gast in de podcast is. Daarnaast bespreken we het ‘bier van de week’. Speelt OHL thuis, drinken we een lokaal biertje. Als de match bijvoorbeeld in Genk is, kiezen we voor een bier van die regio. Op het einde van de podcast blikken we vooruit naar de volgende wedstrijd en houden we een pronostiek waar de mensen een biermand kunnen winnen, met daarin de bieren die wij de afgelopen uitzendingen gedronken hebben.”

OHL-icoon en ambassadeur Bjorn Ruytinx was al eens te gast in de uitzending. De volgende podcast draait dan weer rond de aanwezigheid van niemand minder dan burgemeester Mohamed Ridouani. “En daar zijn we erg fier op. We willen een mix brengen van de voetbalclub. Dat hoeft niet elke week een speler te zijn. Er is zoveel meer aan een voetbalclub dan de spelers alleen.”

Opmerkelijk: Kobe en Ruben bekijken alles door een positieve bril. “Wij willen OHL positief benaderen en geen klaagzang starten. Er kan tijdens een match al eens iets gezegd worden over een slechte pass, maar als supporter is het je taak om je ploeg te steunen. Je steunt hen niet door elke negatieve reacties te geven. Door onze positieve benadering zijn alle reacties unaniem positief”, klinkt het.

Alles wat met communicatie en PR te maken heeft, doet Kobe. Ruben is meer degene die de content aanlevert en de technische kant in orde brengt. Een samenwerking die heel vlot verloopt. Het inhoudelijke regelen ze wél samen. Kobe is al sinds een jaar of vier abonnee, maar is al langer fan. In het dagelijkse leven is hij Junior Sales Executive bij een IT-bedrijf. Ruben is dan weer Digital Story Teller en oorspronkelijk afkomstig van Halle, maar hij is in Leuven komen wonen. Nadat hij een match kwam kijken, was hij verkocht. Dat moet zowat in 2014 geweest zijn. Sindsdien komt hij elke thuiswedstrijd naar het stadion.

En dat de podcast populair is bij de OHL-supporters blijkt uit de cijfers. De 'OHL Podcast - Onofficieel & Ongecensureerd' heeft al een totale luistertijd van 900 uren en meer dan 700 volgers op diverse sociale mediakanalen. Hij is te vinden op YouTube, Spotify, Facebook, Google Podcasts en Apple Podcasts.

 

Lees meer over