OHL haalt met Rezaei ervaren spits binnen

Kaveh Rezaei OHL
De 29-jarige Kaveh Rezaei tekent bij OH Leuven een contract voor één seizoen met optie op een extra jaar. De Iraanse centrumspits scoorde de voorbije jaren vlot voor Sporting Charleroi en hoopt dat nu ook aan Den Dreef te doen. Of hij de vervanger wordt van de gegeerde schutter Thomas Henry, moet nog blijken.

In een honderdtal wedstrijden in de Jupiler Pro League trof Kaveh Rezaei 39 keer raak. De Iraanse international kwam in juni 2017 in ons land terecht en maakte meteen furore in de Belgische competitie. In zijn eerste seizoen bij Sporting Charleroi trof hij liefst 16 keer raak. Rezaei begon ook sterk aan het seizoen 2018-2019 met drie doelpunten in vier wedstrijden. Dat leverde hem eind augustus 2018 een contract voor vier seizoenen op bij Club Brugge.  

Bij blauw-zwart kon Rezaei zich nooit echt doorzetten door een vervelende heupblessure. Club leende de Iraanse spits de voorbije twee seizoenen uit aan Sporting Charleroi. Daar vond Kaveh zijn neus voor doelpunten terug, want hij liet er de netten 22 keer trillen in 54 wedstrijden. Rezaei maakte in september 2016 zijn debuut bij de nationale ploeg van Iran. Dat deed hij in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen India. Ondertussen staan er 14 interlands achter de naam van de man die in eigen land uitkwam voor Foolad FC, Saipa, Zob Ahan en Esteghlal.

“Met Kaveh Rezaei halen we een spits binnen die een neus heeft voor doelpunten. Kaveh kent de Jupiler Pro League heel erg goed en is erop gebrand om opnieuw te spelen en belangrijk te zijn voor zijn team", zegt Wim De Corte, technisch directeur bij OH Leuven.

Lees meer over