OHL begint seizoen op zaterdag en doet dat opnieuw voor fans

Spelers van OHL bezoeken bewoners van woonzorgcentra
Het zijn triestige tijden geweest voor voetbalsupporters. Daar waar de echte die hards vroeger elke minuut van hun favoriete club in het stadion konden volgen, zowel thuis als uit, werd hun geduld het afgelopen anderhalf jaar serieus op de proef gesteld. OHL mag zaterdag hun seizoen aftrappen tegen Zulte Waregem en daar zullen 3.300 supporters getuige van zijn. Nog geen vol huis, maar het is alvast een mooi begin. De club is er alvast klaar voor.

Zaterdag om 16.15 uur start OH Leuven in het King Power at Den Dreef Stadion aan het seizoen 2021-2022. "We zijn erg blij dat we 3.300 fans kunnen verwelkomen in ons stadion. Voor de partij tegen Zulte Waregem op zaterdag 24 juli en tegen Sporting Charleroi op zondag 8 augustus mogen we Den Dreef voor 1/3de vullen met abonnees, commerciële partners, medewerkers van de club en het bestuur van de tegenpartij. Enkel met je abonnement raak je zaterdag niet binnen, je hebt ook het e-ticket nodig dat je na bevestiging in je mailbox vindt", zo klinkt het bij OHL.

Wat corona betreft, gelden er nog een aantal richtlijnen. "De aanwezige supporters dienen bij beide thuiswedstrijden steeds een mondmasker te dragen, tenzij ze op hun stoeltje zitten of iets eten of drinken. Ze mogen enkel hun zitje verlaten om naar het toilet te gaan of om drank te halen. Ook tijdens de rust vragen we onze fans op hun plaats te blijven zitten. Vóór de wedstrijd zal speaker Dirk Reekmans versterking krijgen van Christophe Stienlet, zodat de extra tijd goed opgevuld wordt. De horecapunten zijn gesloten vanaf minuut 75. Er kan dus na de wedstrijd nog niet nagekaart worden in de Extra Time of de Offside. Het stadion verlaten, gebeurt niet op een vooraf afgesproken uur. We vragen de fans na de wedstrijd het stadion rustig te verlaten", klinkt het. 

Maar dat OHL er klaar voor is, blijkt uit de contractverlenging van kapitein Xavier Mercier én het vastleggen van Sébastien Dewaest (op huurbasis). De 30-jarige verdediger behaalde in 2019 de landstitel en de Supercup voor Racing Genk. “Met Sébastien Dewaest halen we een echte leider in huis. Zowel op als naast het veld neemt Sébastien steeds het voortouw. Hij brengt ook een brok ervaring mee in het hart van onze verdediging, want speelde zo’n 200 wedstrijden in de Jupiler Pro League", zegt Wim De Corte, technisch directeur bij OH Leuven.

Opmerkelijk: vanaf dit seizoen mogen fans niet meer roken in het King Power at Den Dreef Stadion. Het rookverbod geldt vanaf het scannen van het ticket. Een Stella drinken kan uiteraard nog wel. De club sloot een nieuw partnership af met biergigant AB InBev en schenkt die Leuvense pils voortaan in bekertjes van 30 centiliter. 

Lees meer over