OC Het Roerhuis krijgt knappe muurschildering

Roerhuis Leuven muurschildering Galgebergstraat
Met steun van het project ‘Kom op voor je wijk’ van Stad Leuven kon ortho-agogisch centrum Het Roerhuis in de Galgebergstraat in Leuven zijn hoofdgebouw verfraaien met een inspirerende muurschildering van kunstenaar ‘Piroeh’. Een fikse opkikker voor het centrum en de mensen die er verblijven, én een mooie eyecatcher voor de hele buurt van de Galgebergstraat.

Op zondag 1 augustus werd de muurschildering officieel ingehuldigd door Bieke Verlinden, schepen van Zorg en Welzijn (Vooruit), in aanwezigheid van de medewerkers, bezoekers en bewoners van het Roerhuis en uiteraard ook de buurtbewoners van de Galgebergstraat.

Pieter Van den Bergh is een graffiti-artiest die werkt onder het alter ego ‘Piroeh’. Op de mural zie je een kind met een kapiteinspet dat samen met zijn matroos, zijn trouwe hond, op een bootje zit. Het ontwerp verwijst naar het ‘Roerhuis’ en de grootsheid van de kinderlijke fantasie die stiekem in elk van ons schuilt. “Met ons stadsproject 'Kom op voor je wijk' willen we Leuvenaars, lokale verenigingen en organisaties ondersteunen die samen aan de slag willen om hun leefomgeving en het samenleven in de buurt te verbeteren”, vertelt schepen Verlinden. “Het project maakt de verbondenheid in de buurt nog sterker. Het brengt de buren en de bezoekers en bewoners van Het Roerhuis meer met elkaar in contact. Zo helpt dit kunstwerk die mooie dagelijkse ontmoetingen in de buurt, waardoor mensen zich thuis en omringd voelen, te laten groeien."

Foto: Bart Moens

Lees meer over