NV Affilips schenkt 20.000 euro aan vzw Wigwam

28 november 2019 | 12u05 | Gepost door redactie
NV Affilips schenkt 20.000 euro aan vzw Wigwam
Roger Van Geerteruy, Algemeen Directeur-Bestuurder van Affilips N.V. uit Tienen, kondigde aan dat het bedrijf een som van 20.000 euro schenkt aan vzw Wigwam, Kessel-Lo. Een hartverwarmend geschenk, zeggen ze bij de Wigwam.
Het bericht NV Affilips schenkt 20.000 euro aan vzw Wigwam verscheen eerst op Leuven Actueel.

Affilips is fabrikant van hoogwaardige legeringen op basis van koper, aluminium, nikkel, zink en lood. Het gebruik van gerecycleerd materiaal, biedt zowel economische als ecologische voordelen. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een van ’s werelds meest geavanceerde specialisten op het gebied van moederlegeringen die door haar klanten verwerkt worden in ‘high demanding’ toepassingen. De directie, de aandeelhouders en de medewerkers van Affilips hebben echter ook aandacht voor diegenen in onze samenleving, die minder kansen hebben. Een prachtig voorbeeld van hoe succesvol privaat ondernemen, dankzij de warme ingesteldheid van de bestuurders en de aandeelhouders, van grote betekenis kan zijn voor de welzijns- en zorgsector.

Wigwam richt zich voornamelijk op kansarme en kwetsbare jonge kinderen en hun gezin. “Via inclusieve dagopvang – vaak crisisopvang – voor de kinderen, werken we samen met hun ouders intensief aan het welbevinden, het zelfvertrouwen en de ontwikkeling van vaardigheden. Hieraan gekoppeld bieden we, in samenwerking met een aantal partners, een brede gezinsondersteuning met de bedoeling de algemene situatie in het gezin te verbeteren, samen met het gezin een sociaal netwerk en vangnet uit te bouwen en schakels te leggen naar de samenleving om zo hun leven en dat van hun kinderen (terug) op de rails te krijgen”, zeggen Rita Pues en Tom Possemiers van vzw Wigwam.

De overheidssubsidies volstaan jammer genoeg niet om dit innovatief gecombineerd aanbod te realiseren en Wigwam moet dus steeds op zoek naar bijkomende financiële middelen. “Bovendien wegen de recente verbouwingswerken die Wigwam diende uit te voeren, zwaar door op financieel vlak. Als vzw heeft Wigwam niet de middelen om grote campagnes op te zetten en mensen in dienst te nemen om giften te zoeken. Daarom zijn alle extra’s meer dan welkom. Een schenking van deze omvang maakt dan heel veel goed! Het is onder meer dankzij de herhaaldelijke financiële steun van Affilips, dat we onze werking kunnen continueren in een mooi gerenoveerd gebouw dat intussen voor vele kinderen en gezinnen een échte thuis is geworden.”

In Wigwam is iedereen dan ook uitermate erkentelijk met deze belangrijke financiële ondersteuning en enorm dankbaar. “Het is hartverwarmend én een morele opsteker dat een bedrijf zoals Affilips zijn succes deelt met sociale organisaties en kinderen en gezinnen die het niet zo warm hebben.”

Het bericht NV Affilips schenkt 20.000 euro aan vzw Wigwam verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over