Nieuwjaarsnacht is rustig verlopen in Leuven

layensplein
De nieuwjaarsnacht is rustig verlopen in Leuven. Tussen twaalf en twee uur ’s nachts kreeg de politie enkele meldingen van nachtlawaai of vuurwerk, maar grote interventies beleven uit.

Er werden een tiental overtredingen tegen de avondklok vastgesteld en enkele PV’s voor nachtlawaai. Hier en daar werd een verdwaalde vuurpijl afgeschoten maar over het algemeen hielden de Leuvenaars zich goed aan het vuurwerkverbod.

In de vooravond hield de verkeersdienst van de Leuvense politie een actie in het kader van alcohol in het verkeer. Er werden 58 bestuurders gecontroleerd op de Tiensesteenweg, de Mechelsesteenweg en het De Becker Remyplein. Eén bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij onder invloed van drugs reed. Verder werden er ook inbreuken vastgesteld op de keuring, de voorwaarden van een voorlopig rijbewijs en het rijden zonder rijbewijs.

De rest van de avond ging de verkeersdienst mee op patrouille en controleerde nog eens 12 bestuurders op alcohol. Hiervan had niemand te veel gedronken. Er werd wel een fietser zonder licht betrapt en enkele verkeerd geparkeerde auto’s gingen op de bon.

Lees meer over