Nieuwe zitbanken tussen Vismarkt en Vaartkomparking

27 februari 2024 | 11u40 | Gepost door annpeeters
zitbanken
Met Vlaamse steun gaat de stad Leuven voor extra rustplekken zorgen in de Leuvense binnenstad, daarbij wordt de nadruk gelegd op de verbinding tussen de Vismarkt en de Vaartkom. 

De stad Leuven ontving een subsidie van 500.000 euro van VLAIO (Agentschap Innoveren & Ondernemen) om de Leuvense handelskern op een duurzame manier beter bereikbaar te maken. Lees in dit geval: aangenamer te maken voor wandelaars en op de nodige plaatsen extra rustplekken en zitbanken te voorzien. “De rode draad van dit project is om meer rustpunten, maar ook meer groen en meer ontmoetingsplekken in het leven te roepen in het kernwinkelgebied. Dat doen we op vraag van onze handelaars, maar evengoed voor ouderen, minder mobiele mensen en gezinnen met kinderen”, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Vansina (CD&V).

Met de Vlaamse middelen wil de stad Leuven de wandelroute tussen de randparking aan de Vaartkom en de Vismarkt aangenamer en logischer maken. Schepen Vansina: “Door op een 11-tal plaatsen tussen parking en Vismarkt nieuwe rustplekken in te richten, willen we de Vaartkomparking nog beter in de verf zetten als een volwaardige bestemmingsparking. Daarnaast zullen we ook bekijken hoe we bijkomende zitbanken en rustplekken kunnen voorzien in de Diestsestraat, de Bondgenotenlaan en de winkelstraten rond de Bondgenotenlaan.”

Mogelijke locaties zijn het brede voetpad aan de Stadsschouwburg of de kruising van de Jan Stasstraat en de Bondgenotenlaan. “Hoe we onlangs bijvoorbeeld de omgeving van het standbeeld van Justus Lipsius op de Bondgenotenlaan vernieuwden, dient daarbij als voorbeeld. Een rustplek die met bomen en houten zitbanken uitnodigt om even stil te zitten en tot rust te komen in de drukte van de stad”, aldus Dirk Vansina.

Lees meer over