Nieuwe regeling verkeerslichten Naamsepoort vanaf 1 juli in werking

Naamsepoort
Op 1 juli wordt de nieuwe regeling van de verkeerslichten aan de Naamsepoort in Leuven in gebruik genomen, nadat het Agentschap Wegen en Verkeer de afgelopen drie maanden de inrichting van het drukke kruispunt verbeterde. Fietsers en voetgangers hebben nu meer ruimte om veiliger en vlotter voorbij dit drukke knooppunt te geraken. “De herinrichting was mogelijk dankzij de relancemiddelen voor fietsinfrastructuur. De komende maanden zal Wegen en Verkeerop een hele reeks andere locaties in Vlaams-Brabant werken uitvoeren die kaderen binnen het relanceplan en de situatie voor fietsers veiliger en comfortabeler moet maken”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Je merkt het nu minder omdat het even wat rustiger is in de studentenstad, maar aan de Naamsepoort in Leuven is het in normale tijden soms aanschuiven voor de fietsers. Het Agentschap Wegen en Verkeer creëerde de afgelopen maanden meer plaats voor de fietsers die aan de kruispunten staan te wachten om over te steken. De regeling van de verkeerslichten werd ook zodanig aangepast, dat overstekende fietsers niet meer in conflict komen met links afslaande auto’s. De vele fietsers die vanuit de Naamsestraat komen en richting Tervuursepoort/Gasthuisberg willen, kunnen voortaan “rechtsaf door rood.”
 
Wegen en Verkeer maakte van de gelegenheid gebruik om het wegdek van het drukgebruikte kruispunt een onderhoudsbeurt te geven. Dat was sowieso nodig, maar komt ook goed uit omdat tussen 24 en 26 september Van Aert, Evenepoel en andere bekende namen hier de laatste bocht zullen nemen naar de eindmeet van het wereldkampioenschap wielrennen. 


 meer informatie over de verbeteringen aan de Naamsepoort

Lees meer over