Nieuwe muurschildering 'versmarkt' siert gevel van Denon in Leuven

Denon
De historische binnenstad van Leuven is onlangs verrijkt met een prachtige nieuwe muurschildering genaamd 'versmarkt'. Dit kunstwerk, uitgevoerd door de lokale muurschilderingorganisatie Treepack, is geïnspireerd op de geschiedenis en beleving van de Delhaize Denon winkel in het hartje van de historische binnenstad. 

'Versmarkt' is een concept en kunstwerk van het collectief Treepack en neemt ons mee in een momentopname van een nostalgische markt op een plek waar de tijd even lijkt stil te staan. Het kunstwerk toont Dhr. Denon die vrolijk een heerlijk verse appel verkoopt. Het ontwerp is volledig geïnspireerd op de Denon-mascotte en vormt een wereld van en voor dit personage die op haar beurt geïnspireerd is op de typische, nostalgische architectuur die de stad Leuven rijk is. Het kleurpalet is complex in haar eenvoud en vormt een afgeleide kleurwaaier uit de twee typerende kleuren van de Denon-mascotte die toch al jaren symbool staat voor deze lokale supermarkt.

Denon in Leuven heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1886. In de jaren '80 kreeg Denon een nieuw logo en werd de mascotte van het merk geïntroduceerd: een lachende man met een hoed genaamd 'Dhr. Denon'. Sindsdien is de mascotte een symbool geworden voor het merk en is het herkenbaar voor veel Belgen. Met de nieuwe muurschildering brengt Treepack een eerbetoon aan de geschiedenis van Denon en zijn iconische mascotte.

Lees meer over