Nieuwe laag asfalt voor deel Diestsevest en Tiensevest

Tiensepoort
Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf donderdagavond 1 juli (20u.) tot en met zaterdagochtend 3 juli (6u.) de bovenste laag asfalt op een deel van de Diestsevest en de Tiensevest op de ring van Leuven, vlak voor en na de Oostertunnel. Voetgangers en fietsers kunnen langsheen de werfzone hun weg verder zetten. Bussen van De Lijn worden lokaal omgeleid via de ring van Leuven om het station te bereiken. Doorgaand verkeer wordt aangeraden om tijdens beide avonden/nachten de stationsomgeving te vermijden en via de andere kant van de ring te rijden.

​​​​​De oude asfalt wordt afgefreesd en vervangen door een comfortabele nieuwe laag in asfalt.

De aannemer start de werken van donderdagavond 1 juli op vrijdagochtend 2 juli op de binnenring van de Diestsevest, van aan het kruispunt met Joanna-Maria Artoisplein tot aan de inrit van de Oostertunnel. De volgende nacht van vrijdagavond tot zaterdagochtend is het de beurt aan de buitenring Tiensevest, van aan het kruispunt van de Tiensepoort tot net voor de inrit van de tunnel. De kruispunten met Joanna-Maria Artoisplein en de Tiensepoort vallen niet binnen de werfzone. Zaterdagochtend wordt de rijweg terug vrijgegeven.

Afwisselend 1 nacht hinder richting Diestsevest binnenring of Tiensevest buitenring van Leuven
De parkeerstroken en inritten in de werfzone zullen niet toegankelijk zijn tijdens de werken, de aannemer plaatst tijdig een parkeerverbod. 1 nacht per werfzone.

  • De zijstraat Jean-Baptiste van Monsstraat zal tijdens de nacht van 1 op 2 juli volledig afgesloten worden voor zowel in- als uitrijdend verkeer wanneer er op de binnenring van de Diestsevest gewerkt wordt.
     
  • De zijstraat Tiensevest/Tiensepoort van de buitenring Tiensevest blijft toegankelijk voor inrijdend verkeer, uitrijdend verkeer zal tijdens de werkuren begeleid worden door onze mensen van de aannemer ter plaatse in de avond/nacht van 2 op 3 juli.

 

  • Parking De Bond blijft gedeeltelijk bereikbaar: in- en uitrijden zal afwisselend mogelijk zijn richting Tiensevest of Diestsevest.

Lees meer over