Nieuwe brochure met stadswandelingen voor mensen met een verminderde mobiliteit is er

22 september 2022 | 14u31 | Gepost door annpeeters
rolstoel
De wandelingen leiden de bezoeker langs verschillende Leuvense bezienswaardigheden met zo weinig mogelijk obstakels onderweg.

Leuven is een erfgoedstad met prachtige toeristische troeven zowel in het centrum als daarbuiten. Voor personen met een handicap, maar ook voor ouders met een kinderwagen of een senior met een rollator, vormen de bolle kasseien, hellingen en de trappen aan de ingang van historische gebouwen echter vaak letterlijk en figuurlijk een drempel om van al dat moois te kunnen genieten.

Daarom is er nu een nieuwe brochure met twee wandelingen met zo weinig mogelijk drempels en obstakels. “Niet alleen de stad maakt werk van een toegankelijke publieke ruimte”, vertelt schepen van Toerisme Denise Vandevoort (Vooruit). “Ook de verschillende culturele spelers en de evenementensector in Leuven zetten alles op alles om in een toegankelijk aanbod te voorzien. Leuven wil als bruisende erfgoedstad iedereen welkom heten. Met deze vernieuwde brochure kunnen alle bezoekers, handicap of niet, vlot alle mooie plekken in de stad ontdekken. De wandelingen van 1,5 tot 5 km zijn gebundeld in de brochure ‘Leuven – iedereen welkom. Deze brochure is gratis te verkrijgen aan het onthaal van Visit Leuven. Ze bevat een handige uitneembare kaart die aangeeft welke route je best aflegt om obstakels te vermijden. Ook alle toeristisch interessante en praktische plaatsen onderweg vind je erin terug, zoals musea en bezienswaardigheden, cafés, logies, restaurants en toegankelijke toiletten.”

“Deze inclusieve, toegankelijke gids heeft absoluut een grote toegevoegde waarde voor de prachtige kunststad die Leuven is”, zegt Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen.

De brochure is uitgegeven in het Nederlands en het Engels. Je kan deze gratis afhalen aan het onthaal van Visit Leuven (Naamsestraat 3, tel. 016 20 30 20) of terugvinden op https://www.visitleuven.be/toegankelijke-toeristische-wandeling.

Lees meer over