Nieuwe brocanterie op Ladeuzeplein

Brocanterie
Sinds een aantal jaren worden er succesvolle brocanteries georganiseerd op het Martelarenplein in Leuven. Door de werkzaamheden is het Martelarenplein echter een grote werf geworden en dus verhuist de organisatie van de brocanteries naar het gezellige en historische Ladeuzeplein. Dat is ook het geval op 3 en 4 oktober.

Het publiek kan er de hele dag komen snuisteren en sjacheren tussen de mooie en stijlvolle kraampjes en  genieten van een hapje en een drankje op de vele zonnige terrassen. Het handelaarsverbond Hoover-Ladeuze is blij met de verplaatsing van de brocanterie-weekends naar haar plein. Deze gaan steeds samen met een koopzondag in het stadshart.

De volgende editie van het brocanterie-weekend vindt plaats op zaterdag 3 en zondag 4 oktober, van 10 tot 18 uur in het kader van het jaarlijkse 'Weekend van de Klant'. Het zal een coronaveilige editie zijn met 100 procent aandacht voor alle strikte sanitaire maatregelen die opgelegd zijn door de veiligheidsraad en door de stad.

Met een 60-tal standen pakt de tweedaagse brocanterie uit met een gevarieerd en stijlvol aanbod: antiek, brocante, vintage, retro, industrieel, verzamelingen, decoratie, curiosa, design, kunst, militaria, boeken, vinylplaten, games, alsook ambachten en streekproducten. 

Iedereen (ook een particulier) kan een standplaats reserveren voor 7 euro per lopende meter.

Lees meer over