Nieuwe basisschool in Leuven start op 1 september 2020

3 januari 2020 | 12u49 | Gepost door redactie
Meer dan 750 studenten Lerarenopleiding UCLL staan klaar voor heropstart scholen
Een projectgroep van leerkrachten, ouders en onderwijsvernieuwers is bezig aan de oprichting van KieM. De basisschool biedt montessorionderwijs aan kinderen van 2,5 tot 12 jaar. KieM opent zijn deuren op 1 september 2020 in Kessel-Lo. KieM wordt opgericht omdat elk kind uniek is. KieM is een school die rekening houdt met het ritme en de behoeften van het kind.
Het bericht Nieuwe basisschool in Leuven start op 1 september 2020 verscheen eerst op Leuven Actueel.
Infoavond

De infoavond zal plaatsvinden op dinsdag 18 februari 2020 om 19.30 uur in het Gemeenschapscentrum Bosstraat, Bosstraat 28 in  Wilsele. Vanaf deze infoavond beginnen de inschrijvingen. In het oprichtingsjaar 2020-2021 zullen er tussen de 50 en 70 kinderen kunnen starten. Op zoek naar een school die meer rekening houdt met het ritme en de behoeften van jouw kind? Ontdek de kracht van KieM!

Op de infoavond leer je:

  • hoe we kinderen laten ontwikkelen op hun eigen ritme en toch alle eindtermen kunnen bereiken
  • waarom we de leerlingen dagelijks tijd laten doorbrengen in de natuur
  • hoe onze leerkrachten de kinderen individueel coachen
  • hoe kinderen ervaringsgericht leren door te doen, zelfs in taal en wiskunde
  • hoe kinderen van drie leeftijden elkaars leerproces stimuleren
  • waarom we inzetten op autonomie, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen
  • wie tijdens deze infoavond zijn kind inschrijft, is alvast zeker van een plaats.
Erkend en gesubsidieerd onderwijs

Het KieM-team zet alles op alles om van KieM een erkende en gesubsidieerde school te maken omdat enkel zo toegankelijk onderwijs voor iedereen mogelijk is. Hiervoor is ze in overleg met de bevoegde instanties (onderwijskoepels, CLB, AGODI, Stad Leuven).

Montessorischool & natuurschool

KieM baseert zich op de pedagogie die door Dr. Maria Montessori ontwikkeld werd. Methodeonderwijs zoals de montessoripedagogie vertrekt vanuit de noden van het kind.

Onze snel evoluerende samenleving is toe aan een visie zoals die van Maria Montessori. Naast kennis geven we aandacht aan noodzakelijke vaardigheden voor de jobs van morgen.

De natuurlijke interesse – het vlammetje – wordt in een montessoriomgeving brandend gehouden. “Help het mij zelf te doen!” getuigt van die spontane leergierigheid.

De natuur heeft veel te bieden. Dit contact met de natuur wil KieM hand in hand laten gaan met de digitalisering. Een natuurlijke omgeving zorgt voor een scala aan ontwikkelkansen die we ten volle willen benutten.

Meer info: www.kiemmontessori.be?utm_source=rss&utm_medium=rss

Het bericht Nieuwe basisschool in Leuven start op 1 september 2020 verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over