Nieuw kinderdagverblijf opent de deuren

6 April 2021 | 10u06 | Gepost door redactie
Landelijke Kinderopvang en Landelijke Thuiszorg vinden nieuw onderdak in Hertogensite Tienen
Kinderdagverblijf Kinderparadijs opent een nieuwe vestiging in Heverlee. De 15 opvangplekjes op deze nieuwe locatie zullen meer dan 20 gezinnen kunnen helpen. Het kinderdagverblijf stelt de deuren ook bewust open voor kwetsbare gezinnen. Hiermee wil de verantwoordelijke aantonen dat sociaal ondernemerschap perfect combineerbaar is met aandacht voor de kwetsbaren in onze maatschappij.

Kinderdagverblijf Kinderparadijs opende de deuren op 1 juli 2011 aan de Tiensesteenweg 157 in Kessel-Lo voor 36 kindplaatsen en op 1 januari 2021 aan de Waversebaan 174 in Oud-Heverlee voor 18 kindplaatsen. Na de paasvakantie start de nieuwe vestiging met 15 kindplaatsen. In alle opvanglocaties werken zij met inkomenstarief.

Na haar stage in Toverhuis Kessel-Lo en ’t Parkske Hasselt wist Fatima Khouili direct dat ze haar eigen kinderdagverblijf wilde opstarten. Vooral sinds ze vanaf maart 2014 aan inkomenstarief kon werken, is haar droom nog meer in vervulling gegaan. Vanaf dan kon Fatima immers ook opvangplaatsen aanbieden voor kinderen uit kwetsbare gezinnen voor wie kinderopvang aan een vaste prijs onbetaalbaar is. Vandaag bereikt ze in haar kinderdagverblijf een mooie mix van gezinnen, een weerspiegeling van de superdiverse stad Leuven. Dat ze nu kan uitbreiden met een nieuwe vestiging in Heverlee en dankzij subsidies van de stad Leuven en de Vlaamse overheid dadelijk kan starten aan inkomenstarief, is een bevestiging van het vertrouwen van de vele gezinnen die hun baby of peuter aan de fantastische zorg van haar team hebben toevertrouwd.

Bieke Verlinden, schepen van Zorg en Welzijn van stad Leuven, vult aan: “Hiermee zetten we samen met alle opvanginitiatieven weer een stapje vooruit in het uitbreiden van het opvangaanbod in onze stad, waar de nood aan kinderopvang hoog is door onder meer de hoge tewerkstellingsgraad. We juichen ook elke nieuwe plaats aan inkomenstarief toe, en zeker als deze plekken verbonden zijn met een sterk sociaal engagement zoals bij Kinderparadijs.”

Lees meer over