Nieuw kinderdagverblijf Lololand opent op Dag van de Zorg

Kinderopvang
Zorg Leuven kondigt met trots de opening aan van Lololand, haar nieuwe kinderdagverblijf in Kessel-Lo.

Het kinderdagverblijf, dat tot stand kwam via een samenwerking tussen Zorg Leuven en Dijledal, opent tijdens de Dag van de Zorg haar deuren voor het grote publiek.

Lololand werd gekozen als naam na een stemming op de sociale media van Zorg Leuven, waarbij buurtbewoners, medewerkers en kinderbegeleiders hun suggesties konden indienen. Het kinderdagverblijf zal plaats bieden aan 30 kinderen, verdeeld over baby- en peutergroepen, en zal een belangrijke toevoeging zijn aan de kinderopvang in Leuven.

Het kinderdagverblijf is ontworpen met oog voor detail en comfort, met een moderne binnenafwerking en een uitnodigende buitenspeelruimte waar de kindjes zich kunnen uitleven en interactie met de buurt mogelijk wordt. Aan de binnenmuur langs het onthaal prijkt een mozaïek naar een ontwerp van kunstenares Leen Voet. Het werk weerspiegelt de creatieve identiteit van het kinderdagverblijf en prikkelt de fantasie van de kinderen.

Bieke Verlinden, voorzitter van Zorg Leuven, benadrukt het belang van Lololand in de gemeenschap: "Met de opening van Lololand zetten we een belangrijke stap in het verzekeren van betaalbare en kwaliteitsvolle kinderopvang in Leuven. Dit nieuwe kinderdagverblijf biedt niet alleen een warme en stimulerende omgeving voor de kinderen, het wordt ook een plek van ontmoeting voor de buurt."

Iedereen is van harte welkom om Lololand te ontdekken tijdens de Dag van de Zorg op zondag 17 maart. Bezoekers kunnen genieten van rondleidingen, kinderanimatie en een gratis hapje en drankje. Het kinderdagverblijf zal haar deuren openen tussen 14 en 17 uur op het adres Lolanden 10 te Kessel-Lo.

Foto: illustratiebeeld

Lees meer over