Nieuw fietspad in Provinciedomein Kessel-Lo geopend

Fietspad

In het Provinciedomein in Kessel-Lo werd een nieuw fietspad geopend. Dat pad sluit aan op de bestaande fietsverbinding tussen de Eenmeilaan en parking 4 aan de Domeinstraat. 

In het noorden van het provinciedomein sluit het nieuwe fietspad aan op de bestaande fietsverbinding tussen de Eenmeilaan en parking 4 aan de Domeinstraat. Het fietspad loopt verder ten oosten van de vijver en ten zuiden van de rolschaatspiste. Vanaf de rolschaatspiste loopt het fietspad door tot aan de Vijverlaan. Op het fietspad is ook verlichting aangebracht, geplaatst in opdracht van de stad Leuven.

Het traject van het nieuwe fietspad in het Provinciedomein Kessel-Lo.Het traject van het nieuwe fietspad in het Provinciedomein Kessel-Lo.

“Het nieuw aangelegde fietspad vergroot de toegankelijkheid van ons provinciedomein door naadloos aan te sluiten op bestaande fietsroutes binnen het domein”, zegt An Schevenels, gedeputeerde voor de Provinciedomeinen (Open Vld). ​

Het nieuwe fietspad van drie meter breed is aangelegd in asfalt en goed voor zo’n 470 meter veilig fietsplezier door het provinciedomein. De nieuwe fietsverbinding zorgt voor gescheiden fiets- en wandelverkeer, waardoor de vlotte doorstroming van fietsers wordt gewaarborgd. ​

“Het fietspad sluit aan op het recreatief knooppuntennetwerk. Zo kunnen fietsers een bezoek aan het provinciedomein gemakkelijk combineren met hun fietstocht in het weekend”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Mobiliteit (CD&V). “Daarnaast sluit het fietspad ook aan op de toekomstige fietssnelweg F25 tussen Leuven en Aarschot, waardoor het in de toekomst ook een praktische verbinding wordt voor bewoners van Kessel-Lo.” ​De provincie Vlaams-Brabant was bouwheer van dit project. De kostprijs bedroeg zo’n 250.000 euro.

Lees meer over