Nieuw audiovisueel systeem voor gemeenteraad Leuven

26 augustus 2021 | 15u04 | Gepost door annpeeters
systeem
Op maandag 30 augustus zal de Leuvense gemeenteraad opnieuw fysiek doorgaan. Sinds maart 2020 kwam de gemeenteraad niet meer fysiek samen. Leuven was één van de eerste centrumsteden die volledig de digitale kaart trok omwille van de coronapandemie. Voorlopig wordt er nog geen pers en publiek toegelaten tot de zitting. Pers en publiek zullen echter vanaf maandag de gemeenteraad optimaal kunnen meevolgen op leuven.be/gemeenteraad door middel van een nieuw audiovisueel systeem.

Tot voor de uitbraak van corona was de gemeenteraad enkel te beluisteren via een geluidsstreaming vanuit de Gotische zaal van het Leuvense stadhuis. Daar komt nu verandering in. Het  systeem zal sterk verbeterd geluid én beeld uitzenden vanuit de raadzaal aan thuisvolgend publiek. Dit gebeurt door camera’s die gekoppeld zijn aan de positie van de microfoons. Wanneer de microfoon aangaat, zal de camera inzoomen op de spreker. Ook nadien zal de zitting per afzonderlijk agendapunt te bekijken zijn op leuven.be/gemeenteraad. ”De Leuvense gemeenteraad wil, net als de rest van de stadsorganisatie, zo veel mogelijk inzetten op digitalisering. Dit deden we al tijdens de coronapandemie door uitzendingen via Teams. Nu komt er ook een audiovisueel systeem in de raadzaal. Hierdoor kunnen we het besluitvormingsproces transparanter maken en brengen tot in de huiskamers van onze inwoners”, meent voorzitter Dorien Meulenijzer.

Vandaag was er een laatste test van het audiovisuele systeem. De zaal is nu volledig klaar om de raadsleden volgende maandag opnieuw te ontvangen.

De commissievergaderingen blijven voorlopig nog wel digitaal doorgaan.

Lees meer over