Nicolas Nijs eindigt derde in nationale Champagnewedstrijd

15 november 2019 | 10u00 | Gepost door redactie
Nicolas Nijs eindigt derde in nationale Champagnewedstrijd
Nicolas Nijs, die het zevende jaar drankenkennis volgt aan VTI Leuven, werd in Brussel derde in de Champagnewedstrijd voor de zesde- en zevendejaars van de Belgische hotelscholen. Een podiumplaats halen op een dergelijke wedstrijd is een hele eer.
Het bericht Nicolas Nijs eindigt derde in nationale Champagnewedstrijd verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Ik was de enige leerling van het Leuvense VTI op de Champagnewedstrijd. Ik werd geselecteerd door een vraag, die door leerkrachten mevrouw N. Rutten, meneer F. Celis en onze TA mevrouw E. Van Fraechem gesteld werd aan de zesde- en zevendejaars.  Ik was heel blij met de selectie en ben voluit voor de wedstrijd gegaan, omdat ik dit een zeer leuke en mooie uitdaging vind. Ik was ook trots om de school te mogen vertegenwoordigen. Een derde plaats op een dergelijke wedstrijd opent misschien niet meteen deuren, maar staat wel mooi op mijn CV en het is vooral de opgedane kennis, die ik wil en kan gebruiken in mijn toekomstige job”, zegt Nicolas Nijs.

De wedstrijd

De wedstrijd bestaat uit een schriftelijke proef, gevolgd door een mondelinge proef van 15 minuten, waarop elke deelnemer vragen moet beantwoorden van een vijfkoppige vakjury. “De schriftelijke vragen waren zeer moeilijk. Het hoogste resultaat was maar 29/40 op de theorie, dat zegt wel genoeg denk ik. Nadien kwam de mondelinge proef, die voor mij uitdagend was. De vijf juryleden stelden elk een vraag en ten slotte kreeg ik een gerecht en moest ik vertellen welke champagne ik hierbij zou serveren. Dat ging goed.  Het was wel lang wachten, ik was met de theorievragen klaar om half 11, maar ik was voor het mondelinge gedeelte de laatste kandidaat en kwam pas aan de beurt om kwart voor 2.”

Podiumplaats

“Iedereen wil graag winnen, maar ik was totaal niet teleurgesteld met mijn derde plaats, integendeel! Ik ben heel blij dat ik een podiumplaats heb behaald. Ik eindigde derde van de twaalf kandidaten en dat vind ik zeer mooi. Ik zou zeker ook nog een woordje van dank willen uitbrengen naar de school. Zonder de steun van hotelschool VTI en van mijn leerkrachten zou dit niet mogelijk geweest zijn. Een dikke dankjewel!”

Het bericht Nicolas Nijs eindigt derde in nationale Champagnewedstrijd verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over