Nicht en neef worden 100 jaar

7 februari 2020 | 11u55 | Gepost door redactie
Nicht en neef worden 100 jaar
Marie-Louise Poels en haar neef Georges Verdeyen werden in Residentie Populierenhof gevierd naar aanleiding van hun 100ste verjaardag. Ook de moeder van Marie-Louise werd ooit 100, oud worden zit daar duidelijk in de genen.
Het bericht Nicht en neef worden 100 jaar verscheen eerst op Leuven Actueel.

Marie-Louise werd geboren op 26 december 1919 in Steenokkerzeel. Toen ze haar man leerde kennen, verhuisden ze naar Sint-Stevens-Woluwe. Haar grote droom was onderwijzeres worden, maar door de gezinssituatie was dit niet mogelijk. Zij heeft dan snit en naad gestudeerd en maakte de kleren voor de hele familie, zelfs hun trouwkleding. Haar man was hoofdonderwijzer, samen kregen ze 3 dochters. Marie-Louise deed op verschillende plaatsen vrijwilligerswerk.

Toen Marie-Louise 55 jaar was, verloor ze haar man. Na een aantal sombere jaren vond zij een lotgenote waarmee ze ging reizen en regelmatig in Leuven op een terras een goed biertje dronk.

Op haar 97ste verhuisde Marie-Louise naar Residentie Populierenhof.  Ze is er heel blij met het gezelschap van haar 2 maanden jongere neef Georges. Haar kinderen, kleinkinderen en ondertussen ook 12 achterkleinkinderen brengen haar regelmatig een bezoek.

Georges werd geboren op 9 februari 1920 in Nederokkerzeel. Hij had 1 zus Marcella. Georges is afgestudeerd in 1940 aan het Atheneum in Leuven in de richting wetenschappen. Hij ging aan de slag in Brussel als opsteller. Zijn vrouw leerde hij kennen op het boerenbal in Nederokkerzeel.  In 1942 is Georges getrouwd en gaan inwonen bij zijn schoonouders in Schaarbeek.

In 1945 ging Georges aan de slag als eerst aanwijzend adjunct districtchef bij de technische wegendienst van de Provincie Brabant en verhuisden ze naar Herent, waar ze tot 1992 gewoond hebben met hun hond Tonny. Daarna is Georges samen met zijn zus Marcella en zijn vrouw naar Populierenhof verhuisd. Zijn zus overleed er in 2002 en een aantal jaren later ook zijn vrouw. Georges heeft hierna een aantal moeilijke jaren gekend, maar toch heeft hij dankzij de aanwezigheid van zijn nicht, het personeel en de bewoners, met wie hij dagelijks een kaartje legt, de kracht gevonden om nog van het leven te genieten.

Het bericht Nicht en neef worden 100 jaar verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over