Niccolò Bonifazio wint 53ste editie van de GP Jef Scherens – Rondom Leuven

1 september 2019 | 23u21 | Gepost door redactie
Niccolò Bonifazio wint 53ste editie van de GP Jef Scherens – Rondom Leuven
De overwinning van de 53ste editie van de GP Jef Scherens - Rondom Leuven werd in de wacht gesleept door de Italiaan Niccolò Bonifazio. Hij liet in een massaspurt de Fransman Hugo Hofstetter en Timothy Dupont achter zich.
Het bericht Niccolò Bonifazio wint 53ste editie van de GP Jef Scherens – Rondom Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Welgeteld 156 renners gingen om klokslag 12.50 uur op de Grote Markt in Leuven van start. Vanaf de derde van dertien rondes ontsnapte een kwintet met daarbij Dennis Coenen, de Pool Marek Rutkiewicz, Nederlandse Heverleenaar Mathijs Paasschens, de Ier Daire Feeley en David Boucher. Ze verzamelden twee en een halve minuut voorsprong. Met nog vijftig kilometer in de aanslag hadden ze nog twee minuten bonus ondanks het tempowerk van Total Direct Energie Lampiris op kop van het peloton. Met nog twee doortochten tot aan de meet af te leggen, bleven vooraan nog Paasschens, Rutkiewicz en Feeley over. Ze werden bij de lurven gevat op de helling van de Lüdenscheidsingel. Daarna ging de Albanees Sefa met nog zeven anderen, waaronder Dries De Bondt in de aanval. Toch bleef alles samen.

In de slotronde probeerden opnieuw een bedrijvige De Bondt, de Nederlander Duijn, Capiot en Baugnies van de rest weg te raken. Kort daarna poogde opnieuw Baugnies het met Sprengers. De troepen van de sprinter Bonifazio lieten niet begaan. Het kwam op de Bondgenotenlaan tot een stevige groepsspurt. De Italiaan haalde het met een wiel voorsprong.

Een dag voordien stoof Bonifazio ook al naar de zege in Meulebeke. “Het was in Leuven een mooie maar zware wedstrijd, ik ben blij dat ik hier kon winnen. De ploeg deed het onderweg prima voor mij. Ze leverden onderweg goed werk om de aanvallers terug te halen. Ik ben opgetogen dat ik hun hard labeur kon afmaken”, aldus de fiere winnaar van de GP Jef Scherens – Rondom Leuven.

Het bericht Niccolò Bonifazio wint 53ste editie van de GP Jef Scherens – Rondom Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over