Neem deel aan psychologische studie rond corona

15 April 2020 | 15u13 | Gepost door redactie
Neem deel aan psychologische studie rond corona
De KU Leuven - faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen – is gestart met een onderzoek naar de psychologische effecten van de coronacrisis en de daarmee gepaard gaande maatregelen. Het onderzoek heet ‘Corona Diaries’.
Het bericht Neem deel aan psychologische studie rond corona verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Niet alleen de angst voor het virus, maar ook de sociale isolatie die mensen nu voelen, zullen grote psychische implicaties hebben, ook als de crisis eenmaal voorbij is. Omdat wij verwachten dat deze effecten vooral ook op lange termijn zichtbaar zullen zijn, heeft onze studie een longitudinaal design. Zo maken we gebruik van de dagboekmethode en vragen we deelnemers om iedere avond gedurende twee maanden een korte vragenlijst in te vullen op hun telefoon (door middel van een gratis app). Als we een beter inzicht krijgen in de psychische gevolgen van de crisis, kunnen psychologen straks ook beter hulp bieden. Wij hopen dan ook op veel deelnemers voor de studie!”

“We zien dat er al meerdere grootschalige studies zijn naar de psychische effecten van de coronacrisis. Onze studie onderscheidt zich op drie belangrijke manieren van de andere studies: de opzet is longitudinaal, deelnemers kunnen ook hun eigen emoties en gedrag tracken en bijhouden en zien hoe het over de tijd heen verandert, en velen van ons houden al bij hoeveel stappen we per dag zetten. Waarom niet ook onze emoties tracken?! Deelnemers krijgen ook geheel vrijblijvend een aantal oefeningen die kunnen helpen om de stress te verminderen.”

Iedereen die 18 jaar of ouder is, in België woont, én een smartphone bezit, kan deelnemen aan de studie. Wil je meedoen? Stuur dan een e-mail naar CoronaDiaries@kuleuven.be en je krijgt alle nodige info bezorgd.

Het bericht Neem deel aan psychologische studie rond corona verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over