Nationale aandacht voor mogelijk salafisme in Leuvense moskee

20 augustus 2019 | 12u26 | Gepost door redactie
Erkenning Al Ihsaan moskee dan toch niet ingetrokken
De Leuvense moskee Al Ihsaan, die momenteel het onderwerp is van een onderzoek naar salafisme, krijgt nationale media-aandacht. Iedereen lijkt met argusogen naar Leuven te kijken, en naar de beslissing van minister-president Liesbeth Homans (n-VA) om de erkenning van de moskee in te trekken.
Het bericht Nationale aandacht voor mogelijk salafisme in Leuvense moskee verscheen eerst op Leuven Actueel.

Onder andere De Morgen pakte vandaag op haar nationale pagina’s uit met nieuws over de Al Ihsaan-moskee. Die werd twee maanden geleden gesloten omdat er mogelijk salafistische praktijken plaatsvonden. Eind juli maakte Homans bekend dat ze de procedure tot intrekking van de erkenning zou opstarten. Reden: de moskee zou gelinkt zijn aan onderwijsactiviteiten van een salafistische vereniging die mogelijk een risico vormt voor de verspreiding van extremisme. Daarnaast verwees ze naar de hulpiman van de moskee, die eind 2017 geschorst werd omdat hij bezwarende uitspraken had gedaan over het slaan van vrouwen, maar sinds december 2018 weer actief was bij Al Ihsaan.

Vanavond vinden de gezamenlijke commissies voor veiligheid, erediensten en diversiteit plaats in Leuven. Daarop wordt het dossier van de Al Ihsaan-moskee onder andere besproken. Meer concreet zullen de commissieleden zich buigen over het advies van de stad naar aanleiding van de mogelijke intrekking van de erkenning van de moskee. De Leuvense gemeenteraad van 26 augustus moet daarover een beslissing nemen.

Om een goed oordeel te kunnen vellen, nodigde Rik Daems, voorzitter van de commissie veiligheid, twee vertegenwoordigers van de Al Ihsaan-moskee uit om vragen van de raadsleden te beantwoorden.

Het bericht Nationale aandacht voor mogelijk salafisme in Leuvense moskee verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over