N-VA Leuven vraagt extra aandacht voor alleenstaanden in de kerstperiode

23 november 2022 | 14u40 | Gepost door annpeeters
kerst
De kerstdagen komen eraan en die zijn niet voor iedereen even fijn. Waar vele mensen uitkijken naar deze dagen omdat ze gezellig samen zijn met familie, is er ook een grote groep die niemand heeft om mee te vieren.

Alleenstaanden kunnen zich in deze tijd van het jaar heel eenzaam voelen. Daarom vraagt N-VA Leuven dat er ingezet wordt op initiatieven, zodat ook alleenstaanden Kerst samen met anderen kunnen vieren. Op de recente Leuvense gemeenteraad vroeg de partij naar de initiatieven van de stad Leuven.

“Kerst is een feest dat typisch wordt doorgebracht met familie. Als je alleenstaande bent en je hebt geen dichte familie, is het extra confronterend, het lijkt dat iedereen rond je mensen rond zich heeft en je er zelf alleen voor staat. Vrienden waarmee je tijdens het jaar afspreekt, zijn deze dagen vaak niet beschikbaar en zo kunnen deze gezellige dagen voor anderen heel koud en eenzaam aanvoelen. Deze groep is groter dan men zou denken. Het lijkt ons dan ook een goed idee om mensen met elkaar in verbinding te brengen, zodat wie wenst, deze dagen samen kan doorbrengen”, zegt N-VA Leuven.

“De buurtcentra en vele Leuvense organisaties zetten zich doorheen het jaar in om mensen met elkaar in contact te brengen. Wel is het niet steeds duidelijk voor iedereen welke initiatieven er specifiek zijn voor de kerstdagen. In de gemeenteraad werd benadrukt dat initiatieven van de buurtcentra, inclusief zijn en toegankelijk voor iedereen, onafhankelijk van inkomen. Wellicht kunnen deze en nieuwe initiatieven nog beter gecommuniceerd worden via de website van de stad en sociale media, zodat iedereen die het wenst Kerstmis kan vieren samen met anderen.”

Lees meer over