N-VA Leuven voor behoud gratis parkeersessies van 15 minuten

21 september 2022 | 11u19 | Gepost door annpeeters
parkeermeter
Op de gemeenteraad van maandag aanstaande wil het stadsbestuur het parkeerretributiereglement wijzigen, zodat het binnenkort niet langer mogelijk is om in Leuven meer dan 2 parkeersessies van 15 minuten per dag gratis op te starten. Tussen de twee parkeersessies wordt bovendien een wachttijd ingevoerd van 1 uur.

N-VA Leuven: “Het systeem om een kwartiertje gratis te parkeren zoals het vandaag bestaat, is handig om snel iets of iemand op te halen of te brengen. Nu wil het stadsbestuur dit beperken tot maximaal 2 sessies per dag met bovendien een wachttijd van 1 uur tussen twee sessies. Deze maatregel gaat te ver voor ons. Het stadsbestuur doet dit naar eigen zeggen om misbruik aan te pakken en om te vermijden dat mensen ‘eindeloos’ gratis parkeren door aansluitend gratis ticketjes te halen aan de parkeerautomaten. Naast het feit dat nergens uit blijkt dat er op grote schaal ‘misbruik’ wordt gemaakt van deze gratis sessies, verliest het stadsbestuur met deze maatregel minder mobiele personen en mensen met kinderen uit het oog. Wij vinden deze aanpassing dan ook erg asociaal en moeilijk te verdedigen. Ook voor aannemers en leveranciers die kort op verschillende plaatsen in de stad moeten zijn, is het belangrijk om kosteloos meerdere korte stops te kunnen maken. De nieuwe regeling lijkt ons tot slot ook erg complex."

“Men kan zich bovendien vragen stellen bij de échte drijfveer van het stadsbestuur. Zo blijkt dat het stadsbestuur met de komst van het nieuwe parkeersysteem, rekent op extra inkomsten. En opnieuw geeft het stadsbestuur een signaal dat je met de wagen niet welkom bent in Leuven. Het stadsbestuur zou beter inzetten op het imago van Leuven als multimodaal bereikbare stad. Wij zullen op de gemeenteraad dan ook tegen de aanpassing stemmen en vragen om het systeem van gratis parkeersessies van 15 minuten zoals het vandaag bestaat, te behouden.”

Lees meer over