N-VA kritisch over aangekondigde prestigeprojecten

15 november 2019 | 18u03 | Gepost door redactie
N-VA Leuven is kritisch over de aangekondigde prestigeprojecten van het stadsbestuur en verwerpt nu al elke mogelijke belastingsverhoging.
Het bericht N-VA kritisch over aangekondigde prestigeprojecten verscheen eerst op Leuven Actueel.

In Leuven blijft het wachten op de meerjarenbegroting. Terwijl de meeste centrumsteden hun toekomstplannen al deelden met hun raadsleden, moeten we het in Leuven stellen met wat schoten voor de boeg. Weliswaar ferme schoten waarbij N-VA Leuven nu al kritische bemerkingen wil maken.

Katrien Houtmeyers: “Deze week werd bekendgemaakt dat de stad 11 miljoen wil investeren in een vaartbad en de heraanleg van de Vaartkom. N-VA Leuven stelt zich daar vragen bij. Hebben we niet meer nood aan een nieuw zwembad dat een heel jaar beschikbaar is? En komt er ook een extra investering in de heraanleg van voetpaden, fietspaden en groene pleinen over gans Leuven, ook in de deelgemeenten?”

Zeger Debyser “Deze week startte ook het participatieproject rond de podiumkunstenzaal. Kenmerkend is de steeds hogere kostprijs, de steeds vooruitgeschoven opleveringsdatum (nu al 2027?) en het steeds meer schimmige exploitatieplan. Wie gaat dat betalen? En hoe zal de benedenstad heropleven als we nog acht jaar moeten wachten?“

Lorin Parys : “De schoten voor de boeg van het meerjarenplan betreffen prestigeprojecten. N-VA Leuven wil in de meerjarenbegroting investeringen zien in de echte noden van de Leuvenaars: mobiliteit, veiligheid, groenaanleg, betaalbaar wonen. Daarenboven vragen we ons af hoe de stad die prestigeprojecten zal financieren. Leuven int nu al nominaal zeer hoge inkomsten uit belastingen en retributies. Voor N-VA Leuven kan er geen sprake van zijn dat de directe of indirecte belastingen verhogen. Voor ons worden die schoten voor de boeg dan losse flodders.”

Het bericht N-VA kritisch over aangekondigde prestigeprojecten verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over