Moving Lives voor Woudlucht

20 April 2020 | 16u04 | Gepost door redactie
Moving Lives voor Woudlucht
Al vele jaren is Woudlucht, een school voor buitengewoon kleuter, lager en secundair onderwijs, een gevestigde waarde in de regio. De school had altijd al een hart voor mooie projecten voor deze buitengewone kinderen of voor andere goede doelen, maar sinds de opening van de echte Campus Woudlucht (lees: de nieuwe gebouwen) is die ‘drive’ alleen maar groter geworden. Vandaar nu het nieuwe project 'Moving Lives'.
Het bericht Moving Lives voor Woudlucht verscheen eerst op Leuven Actueel.

Denk maar aan de jaarlijkse Woudlucht GO! Classic en andere acties van Werkgroep Speelplaats en vzw Verkeerspark, de jaarlijkse musical in samenwerking met Toneel Heverlee, het Nieuwjaarsconcert i.s.m. H.Hart Instituut, Rode Neuzen Dag, De Warmste Week, evenementen
zoals de Bingoavond, de Rommelmarkt en zoveel meer. Al deze projecten dragen bij tot een aangenaam en stimulerend leer- en leefklimaat waarbij één rode draad telkens aanwezig is: bewegen.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

“Een goede gezondheid levert zoveel voordelen op: een sterkere ontwikkeling, meer zelfvertrouwen, betere sociale vaardigheden,… noem maar op! Met acties zoals de Building Run doorheen de gebouwen, deelname aan verschillende sporttornooien, the Daily Mile (dagelijks kwartiertje wandelen of lopen), het fietsexamen, een eigen fitnessruimte, middagsport, het HE(a)LD(th)-project,… creëren we het schooljaar rond zoveel mogelijk kansen tot (samen) bewegen. Achter veel van deze activiteiten zit een sterk team Lichamelijke Opvoeding. Zij kregen begin dit schooljaar alle personeelsleden van Woudlucht, over de scholen en vestigingen heen, aan het bewegen op een gigantische teambuilding. Meer dan 300 leerkrachten, paramedici, ondersteuners, opvoeders, beleidsmensen,… namen hieraan deel!”

Moving Lives

Maar ook ‘in hun kot’ zitten ze niet stil en bedachten ze een nieuwe, zinvolle actie. Daarvoor gaan ze de samenwerking aan met Moving Lives.
Moving Lives is een initiatief gesteund door Sport Vlaanderen waarbij verschillende therapeuten, coaches en leerkrachten die hun opleiding genoten hebben in Leuven of nog steeds in het Leuvense actief zijn, zich groeperen onder de naam ‘We Care’. Samen met peter Jasper Stuyven riepen zij eind vorige week op om de komende vier maanden samen 15.000 km te bewegen ten voordele van de campus. Jasper zet zich al jaar en dag in voor de Werkgroep Speelplaats en vzw Verkeerspark. Hij zet met plezier ook zijn schouders onder dit sportieve project.
“En dat dit project in de smaak valt, is al meteen duidelijk! In minder dan een week waren er meer dan 150 deelnemers en behaalden we de helft van de kilometers. Zo blijkt 15.000 een makkelijk haalbaar doel voor Woudlucht en verhogen we de actie naar 50.000 km op vier maanden!”

Iedereen is welkom om mee deze uitdaging aan te gaan. Deelnemers registreren zich bij Moving Lives. Nadien koppel je dit account aan de app Strava, een activity tracking applicatie. Zo worden de kilometers die je wandelt, loopt of fietst bijgehouden en samengeteld. Bezoek zeker de website van Moving Lives of ga naar de facebookpagina van Campus Woudlucht voor meer info.

Waarom deze actie?

De kilometers die we doen, moeten ook centjes opleveren. Het ingezamelde geld gaat volledig naar bewegingsmogelijkheden voor de leerlingen:
• Aangepaste speelplaatsen
• Het HE(a)LD(th)-project om de algemene fitheid van leerlingen te bevorderen
• De gebouwenloop: een warm evenement met een belangrijke succeservaring
Redenen genoeg dus om een steentje bij te dragen onder het motto: We Move Lives! Om dit te verwezenlijken, zoeken we sponsors. Deelnemers kunnen zich per kilometer laten sponsoren door een familielid, buur of kennis. Dat kan voor kleine bedragen. Daarnaast zoeken we ook enkele grotere sponsors die dit mooie project willen steunen. Ze helpen de school niet alleen financieel maar stimuleren ook bewegen thuis in eigen omgeving nu de lessen nog opgeschort blijven. Bent of kent u een mogelijke sponsor? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij roepen alvast iedereen op om mee te doen met deze unieke actie! Samenhorigheid en een goede gezondheid zijn essentieel op dit moment en net dat is wat we met Moving Lives bereiken.

Het bericht Moving Lives voor Woudlucht verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over