‘Morgen opnieuw normale dienstverlening’ zegt De Lijn, maar vakbonden roepen op om verder te staken

7 november 2019 | 21u47 | Gepost door redactie
De Lijn laat weten dat op vrijdag 8 november 2019 alle bussen terug normaal zullen rijden. Toch roepen de vakbonden hun leden op om verder te staken, omdat er volgens hen nog geen akkoord is.
Het bericht ‘Morgen opnieuw normale dienstverlening’ zegt De Lijn, maar vakbonden roepen op om verder te staken verscheen eerst op Leuven Actueel.

“In het kader van de vakbondsactie in de Vlaamse Rand en in regio Leuven zijn de directie van De Lijn en de vakbonden vanavond tot een akkoord gekomen. De dienstverlening in de Vlaamse Rand en in regio Leuven zal vanaf morgen, vrijdag 8 november, dan ook opnieuw normaal verlopen”, zegt men bij De Lijn. “Na een nieuw overleg kwamen de directie van De Lijn en de vakbonden vanavond tot een akkoord. In het akkoord werden afspraken opgenomen omtrent de dag- en personeelsplanning van de chauffeurs, in verband met de vakantieregeling, met betrekking tot HR-dossiers, aanwervingen en ook in verband de planning van de Lijncontroleurs.”

Geen akkoord volgens vakbonden

Bij de vakbonden vernamen we dat er nog geen akkoord bereikt is en dat ze hun leden oproepen om verder te staken.

Pamflet leugenachtig

Volgens Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn is het pamflet leugenachtig: “Deze namiddag werd wel degelijk een voorakkoord bereikt met de vertegenwoordigers van de vakbonden. De inhoud van dit pamflet is gewoon leugenachtig en wijst op een absoluut destructieve houding van de vakbonden, in de allereerste plaats van acod. Op deze manier zijn ze de beste objectieve bondgenoten van wie het openbaar vervoer wil privatiseren.”

De directie betreurt ook ten zeerste dat de vakbonden in het pamflet aangeven dat de vakbondsactie morgen wordt verdergezet, waardoor ze de reizigers opnieuw in de kou laten staan.

Het bericht ‘Morgen opnieuw normale dienstverlening’ zegt De Lijn, maar vakbonden roepen op om verder te staken verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over