Monumentale muurschilderingen fleuren tunnels op

muurschilderingen
De gemeente Zonhoven en het Leuvense Treepack gaan de komende maanden samen in zee om een van de grootste muurschilderingen van Limburg te realiseren. Met maar liefst 615 m² zal dit reusachtige openlucht-kunstwerk een pronkstuk worden voor de regio. De muurschilderingen spelen in op de plaatselijke omgeving en de overvloedige aanwezigheid van natuurgebieden uit de streek.

Samen met Treepack, een Leuvens kunstenaarscollectief gespecialiseerd in muurschilderingen en street art, zet Zonhoven de rijke natuurbeleving van hun streek extra in de verf. Het canvas voor dit werk is gelegen op de Koningshofweg en wordt momenteel benut als fiets -en autotunnel. Om in te spelen op de fietscultuur in het Limburgse werd er dan ook gekozen voor de verbindende thema’s: fauna & flora, mobiliteit en natuurbeleving. Het volledige project staat in teken van de mutualiteit tussen mens en dier. Een beleving van fauna & flora zonder daarbij hun leefomgeving aan te tasten. Dankzij de financiële steun van provincie Limburg wordt het mogelijk om dit project te realiseren. Het creatieve luik werd voorzien door Treepack, specialist in het beschilderen van publieke en commerciële ruimtes. Het kunstwerk zal tevens te vinden zijn op de gratis street art cities app.

Verbinden van mens en natuur

Dit imposante openlucht kunstwerk toont op een unieke manier waar Zonhoven en de ruime regio voor staan: samenwerking tussen mens en dier, duurzaamheid en natuurbehoud. De gemeente Zonhoven is gelegen in een gebied omringd door prachtige natuurgebieden. Het is dan ook vanzelfsprekend dat er in het kunstwerk wordt gespeeld met dit groene gegeven. Verschillende lokale dieren en planten komen aan bod. Dit is natuurlijk niet verwonderlijk aangezien de gemeente grenst aan De Wijers.

muurschildering
tunnel
tunnel
tunnel

Lees meer over